Jay-Z і Майкл Джордан зізналися, як воно - бути чорними в Америці

5 липня 2017, 11:48

Американський репер Jay-Z та баскетболіст Майкл Джордан поділилася думками про життя чорношкірих у США.

Зробили це вони у документальному міні-фільмі, котрий чоловік Бейонсе разом з колегами випустили для реклами його останньої платівки "4:44", пише E! News.

Зокрема, у відео низка темношкірих знаменитих американців розказали про свій досвід існування у суспільстві. Згадувалося й гучну справу про вбивство дружини гравця у американський футбол О Джей Сімпсона.

"Бути чорним в Америці – це як перебувати у крихітній, стиснутій коробці, що встановлена на дні океану, а на тебе весь час тисне вага у 10 тисяч фунтів", - вважає Джордан.


На думку баскетболіста, дуже важко чорношкірому бути тим, ким він є й говорити правду, не отримуючи у відповідь купу критики й тицяння пальцями.

Jay-Z також мав що сказати:

"Про чорних – ми ніколи нічого не мали, що зрозуміло. Тож, коли ми отримуємо своє місце (у суспільстві), то просто думаємо, що відокремилися від власної культури. Коли О Джей став знаменитим, то він такий: "Я не чорний, я О Джей". Чи як коли Тайгер Вудс (гольфіст) піднявся на п’єдестал, то подумав: "Я вище культури".

Та на думку репера, коли чорношкірий займається тим, що приносить йому славу, то він захищений. Та щойно ти робиш помилку, то у ЗМІ вже купа твоїх фото у нетверезому стані тощо.

"Цей світ з’їсть і вип’є тебе", - упевнений Jay-Z.

Нагадаємо, нещодавно коханий Бейонсе випустив новий альбом, в якому є пісня, присвячена дружини та мертвонародженим дітям.

Фото Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів