Прокуратура завела справу на Scooter за вояж до Криму

5 серпня 2017, 10:04

Розміщена у Києві прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальну справу проти німецького гурту Scooter. Музикантам загрожує до 8 років позбавлення волі за концерт на анексованому півострові.

Проти Scooter відкрито кримінальне провадження за статтею 332-1 "Порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї", повідомляє "Громадське радіо" з посиланням на прокуратуру АРК.

Відомості про вояж Scooter до Криму були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань після того, як у прокуратуру звернувся один із народних депутатів України і заявив, що музиканти скоїли злочин.

"Такі протиправні дії представників іноземних держав і всесвітньо відомих осіб, які можуть прямо або побічно впливати на думку своїх шанувальників, перешкоджають зусиллям України щодо відновлення її територіальної цілісності, завдають шкоди національним інтересам нашої суверенної і незалежної держави", - зазначили у прокуратурі.


У відомстві наголосили, що музикантів Scooter попереджали про відповідальність, яка може настати в разі нехтування нормами українського законодавства.

Нагадаємо, 4-го серпня німецька група Scooter прилетіла до окупованого Криму попри критику на батьківщині.

А фронтмен колективу Ейч Пі Бакстер запевнив, що вони з колегами й гадки не мали, що вв’язуються в політичний конфлікт, мовляв, виступають вони і в Україні, і в Росії.

Фото Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів