Твіт Обами набрав найбільше лайків у історії Twitter

16 серпня 2017, 17:03

Твіт екс-президента США Барака Обами, присвячений трагічним подіям у місті Шарлоттсвілль, де внаслідок зіткнення учасників мітингу ультраправих із їхніми противниками загинуло троє людей, став найпопулярнішим за всю історію існування соцмережі.

Це підтвердив речник Twitter у коментарі CNN.

Твіт Обами на цей момент лайкнули понад 3,3 мільйона разів. Власне, він був однією з тьох частин одного посту - цитати Нельсона Мандели. Але саме цей перший твіт містив фото, зроблене Пітом Саузою в 2011-му році. На ньому Обама балакає з малюками через вікно дитячого садочка, розташованого поблизу школи, де навчалася його дочка Саша.

"Ніхто не народжується з ненавистю до іншої людини через колір її шкіри, її походження чи її релігію. Людям доводиться учитися ненавидіти, а якщо вони можуть навчитися ненавидіти, то можуть навчитися й любити. Адже любов набагато ближча до людського серця, ніж її протилежність", - процитував Барак Нельсона Манделу.


Як розказали в Twitter, пост Обами за кількістю лайків випередив попередній твіт-рекордсмен, той, що написала Аріана Гранде в травні після моторошного теракту на своєму концерті в Манчестері. Також Бараків твіт увійшов до п'ятірки найбільш ретвітнутих.

Тим часом чинному президентові США Дональду Трампу знадобилося два дні, щоби нарешті засудити расизм і тих, хто творить насильство під його прапорами - "злочинців і вбивць, включаючи "Ку-клукс-клан", неонацистів, білих расистів і членів інших ксенофобських угруповань". Коментуючи ж страшні події раніше, 12-го серпня, політик утримався від негативних висловлювань на адресу ультраправих, що викликало обурення американської громадськості та світових лідерів.

Як відомо, тема расистських переконань самого Трампа та його ймовірних симпатій до "ку-клукс-кланівців" неодноразово спливала ще під час його передвиборчої кампанії. А гурт "Green Day" записав пісню зі словами "Ні Трампу, ні ку-клукс-клану, ні фашизму в США".

Фото з Twitter

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів