Сальма Хайєк заявила, що Вайнштейн домагався її та погрожував убити

14 грудня 2017, 10:41

Мексиканська акторка Сальма Хайєк заявила про те, що упродовж десяти років була жертвою сексуальних домагань продюсера Гарві Вайнштейна.

Більше того, кінобос погрожував її убити.

Про це 51-річна Хайєк написала у колонці для The New York Times.

Як висловилася зірка, Вайнштейн упродовж багатьох років був її особистим монстром. Він безліч разів під’їжджав до неї з пропозиціями на кшталт "прийняти з ним душ", "дати йому подивитися, як вона приймає душ", "дати їй зробити їй масаж", "дати його голому другові зробити їй масаж", "дати йому зробити їй кунілінгус" тощо.


Сальма Хайєк звинуватила Вайнштейна в домаганнях

"Мені здається, він ніщо не ненавидів дужче, ніж слово "ні", - зазначила Хайєк.

"Його тактики переконування від милих розмов дійшли до того, що якось, у нападі люті, він сказав жахливі слова: "Я уб'ю тебе, не думай, що я не можу цього зробити", - поділилася акторка.

"У його очах я не була актрисою. Не була навіть людиною. Я була річчю: не ніким, а тілом", - пояснила вона.

Хайєк болить те, що в якійсь мірі Вайнштейн домігся того, чого від неї хотів – змусив її оголитися для лесбійської сцени у фільмі "Фріда". Якби вона не згодилася, Гарві грозив зупинити зйомки й поховати картину.

"Уперше й востаннє за мою кар’єру в мене стався нервовий зрив. Моє тіло безконтрольно трусилося, мені бракувало повітря, я стала плакати й плакати, не могла зупинитися, сльози ніби самі лилися… Це було не через те, що я мала оголитися з іншою жінкою. Це було тому, що я мала оголитися з нею для Гарві Вайнштейна. І я не могла сказати йому "ні", - зазначила Хайєк.

Як зізналася Сальма, відколи її дорога подруга Ешлі Джадд хоробро виступила зі звинуваченнями проти Вайнштейна, і спалахнув скандал, вона сама не знаходила в собі сил зробити те саме, бажаючи уникнути болю.

Хтивий продюсер шантажем змусив Хайєк зіграти еротичну сцену у "Фріді"

"…Я ховалася від відповідальності і не говорила про це, виправдовуючись, що й так уже достатньо людей пролили світло на мого монстра. Я не вважала мій голос важливим, не думала, що він має значення", - сказала акторка.

Сальма розуміла, що їй неминуче доведеться пояснювати, чому вона не розказувала про це раніше, чому так сердечно поводилася на людях із тим, хто так її кривдив.

Та врешті Хайєк змусила себе "упоратися з боягузтвом". Вона сподівається, що, додавши свій голос до голосів інших жінок, поможе зрозуміти, чому багато хто так довго мовчить про знущання.

"Чоловіки чинили сексуальний харасмент, бо могли. Жінки сьогодні говорять, бо в цій новій ері нарешті можуть це зробити", - підсумувала вона.

До слова, речник Вайнштейна заявив, що продюсер "не пригадує, щоби він тиснув" на Хайєк щодо лесбійської секс-сцени, і не був присутній на майданчику в той час, коли її знімали. Із його слів, бісексуальність героїні, Фріди Кало просто "була частиною історії". Відкидає він і звинувачення у харасменті, пише Deadline.

Нагадаємо, нещодавно акторка Ума Турман зізналася, що й її домагався Вайнштейн. Серед інших жертв оскароносного продюсера – Анджеліна Джолі, Гвінет Пелтроу, Роуз МакГовен, Єва Грін та багато інших відомих жінок.

Фото з Instagram Хайєк

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів