Відомий музей запропонував Трампам золотий унітаз

26 січня 2018, 13:30

Імовірно, президент США Дональд Трамп та його дружина Меланія незабаром почнуть регулярно сидіти на золотому унітазі.

Так буде, якщо перша пара країни скористається люб'язною пропозицією музею Гуггенхайма, котрий нині зберігає такий експонат.

Як пише The Washington Post, ідеться про роботу італійського митця Мауріціо Каттелана, яка має назву "Америка". Критики розглядають її як сатиру на надлишок багатства у США, але інсталяція є цілком функціональною.

У Білому домі може з'явитися золотий унітаз

Власне, насправді Трампи просили в музею позичити їм для Білого дому інший шедевр, "Пейзаж зі снігом" Ван Гога 1888-го року. Одначе куратор музею, Ненсі Спектор на цей запит чемно відписала в електронному листі, що може надати лише "Америку", зате на тривалий термін.


"Звісно, експонат надзвичайно цінний та дещо крихкий, але ми надамо всі інструкції щодо його встановлення та догляду", - запевнила Спектор.

Як зазначає видання, золотий унітаз упродовж цілого року використовували за прямим призначенням. Його було встановлено в одній із вбиралень для відвідувачів у музеї.

Трампи какатимуть в "Америку"?

Чи пристануть Трампи на таку ласу пропозицію, поки невідомо. Але, нагадаємо, Дональд та Меланія завжди були небайдужі до золота в інтер'єрі.

Нагадаємо, володіння золотим унітазом тривалий час закидали Вікторові Януковичу, але після втечі екс-президента в його резиденції такого "трона" не виявили. "Скромніший" унітаз із позолоченою кришкою буцімто є в особистому літаку Володимира Путіна.

Фото з Instagram, з офіційного Twitter першої леді США

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів