Гребенщиков: На Україні живуть мільйони людей, вихованих на російській культурі

2 квітня 2018, 14:30

Російський музикант Борис Гребенщиков пояснив, що кожен рік приїжджає з концертами до України, оскільки тут живе багато людей, вихованих на російській культурі.

До окупованих Криму, Донецька та Луганська лідер гурту "Аквариум" теж готовий завітати, якщо його запросять та забезпечать умови для виступу.

У цьому 64-річний артист запевнив "ТАСС".

"Там (в Україні) живуть мільйони людей, вихованих на російській культурі. Яке ми маємо право позбавляти їх того, що ріднить іх із Росією? Принаймні я не готовий під цим підписатися", - зазначив Борис.


Зі слів Гребенщикова, до Криму він у останні роки не їздив лише тому, що звідти "після березня 2014-го не надходило жодної розумної пропозиції щодо гастролей".

Гребенщиков вважає, що його музика ріднить Україну з Росією

"Зроблять - поїдемо з великим задоволенням. Хочу цього і чекаю, адже в мене півжиття минуло в Криму. Ми і в Луганську з Донецьком готові виступити, якщо грамотно організують наш концерт, забезпечать усе необхідне для виступу", - заявив артист.

Те, що після цього в'їзд до України йому може бути закритий, Бориса не лякає.

"Розумні люди завжди знайдуть можливість домовитися, а з придурками спілкуватися не збираємось. Ми ж не до політиків їдемо, а до глядачів, котрих за ці роки й на Україні менше не стало, запевняю вас", - сказав музикант.

Артист вважає політику "сміттям і лушпинням", і тому він не ходив на нещодавні вибори. А ще він назвав "катами" Сталіна та Леніна, а те, що вони продовжують лежати на головній площі Росії - "ганьбою та злочином".

До слова, прокоментував Гребенщиков і свою госпіталізацію, яка в березні так нажахала його фанів. Як сказав артист, до хронічного бронхіту тоді приєднався вірус.

Нагадаємо, навесні 2014-го року музикант закликав російську владу перестати "брехати своєму народові заради примарної сьогоднішньої вигоди". Гребенщиков заявляв, що "не бачить ніяких проблем між Росією і Україною" і закликав вирішувати всі питання відповідно до міжнародного права.

Фото з Facebook Гребенщикова

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів