"Сховай наш біль, Кейт": Кіра Найтлі дорікнула Міддлтон у феміністичному есе

6 жовтня 2018, 10:40

Британська актриса Кіра Найтлі звинуватила Кейт Міддлтон у тім, що вона, коли після народження трьох своїх дітей випурхувала на публіку свіженька та чепурна, дала людям хибний, нереалістичний образ жінки.

Саме таке обличчя жінки, якій нічого не болить, і бажає бачити світ через об'єктиви фотографів-чоловіків.

Про це та про свій досвід материнства, який кардинально відрізнявся від ідеальних картинок із Кейт, Найтлі, Офіцер ордену Британської імперії, описала в своєму есе "Слабка стать".

Про це пише Refinery 29.

 Кіра Найтлі написала потужне есе про "слабку стать"

Кіра звертається в своєму есе й до своєї доньки Еді, котра народилася на день раніше за принцесу Шарлотту.

"Моя вагіна розірвалася. Ти вийшла з розплющеними очима. Рученята вгору. Крик. Вони поклали тебе на мене, вкриту кров'ю, смазкою, твоя голівка деформована після пологових шляхів. Пульсація, уривчасте дихання, крик", - пригадала Кіра.

"Я пам'ятаю лайно, блювотиння, кров, шви. Я памятаю своє поле битви. Твоє поле битви і пульсацію життя. Виживання. Це я - слабка стать? Ти?", - написала актриса.

Колисаючи свою Еді, терплячи біль у грудях, до яких присмоктувалася мала, Кіра дивилася трансляцію, як Кейт Міддлтон, у гарній сукенці від Jenny Packham, виписується з пологового.

"Вона вийшла з лікарні через сім годин, із нафарбованим лицем та на підборах. Обличчя, яке світ хоче бачити", - зазначила Найтлі.

"Сховай. Сховай наш біль, те, як рвалися наші тіла, як течуть наші груди, як шаленіють наші гормони. Виглядай красивою. Виглядай стильною, не показуй своє поле битви, Кейт. Через сім годин після того, як билася з життям і смертю, через сім годин після того, як твоє тіло розчахнулося і закривавлене життя з криком вийшло назовні. Не показуй. Не кажи. Стій там зі своєю дівчинкою, щоби тебе знімала зграя фотографів-чоловіків", - звернулася актриса до герцогині.

 Кейт Міддлтон і принц Вільям із новонародженою дочкою

Зі слів Найтлі, сексистські подвійні стандарти діють і по відношенню до акторів та актрис, у яких є діти.

"Я приходжу вчасно, ідеально знаючи текст, із ідеями та своєю думкою. Я всю ніч не сплю, якщо я тобі (Еді) потрібна. Іноді я плачу від утоми. Не сплю всю ніч із тобою та весь день працюю... Мої колеги-чоловіки можуть запізнюватися, можуть не знати своїх слів. Можуть кричати і жбурляти речі. Можуть прийти напідпитку чи не прийти взагалі. Вони не бачать своїх дітей. Вони ж працюють. Їм треба зосередитися", - зауважила зірка.

На думку Кіри, жінку в кіноіндустрії не бажають чути, не хочуть знати її думки. Чоловіки диктують їй, як треба бути жінкою - гарною, милою, худою чи не худою, сексуальною чи не сексуальною, успішною або ні, надягати це або те.

"Я працюю з чоловіками, і їх бенетежить те, що вони мені не подобаються. Їх це бісить, засмучує, змушує кричати й волати. Вони мені подобаються. Але я не хочу фліртувати з ними та бути їм мамцею... Я не хочу фліртувати з тобою, бо не хочу з тобою трахатися, і я не хочу бути тобі мамцею, бо я - не твоя мати", - звернулася актриса до абстрактного діяча кіносвіту.

Нагадаємо, свого часу Кіра Найтлі категорично заборонила продюсерам за допомогою ретуші збільшувати її груди на рекламних зображеннях.

Фото з Instagram, із Twitter Кенсингтонського палацу 

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів