97-річний чоловік Єлизавети ІІ, будучи за кермом, потрапив у серйозну ДТП. ФОТО

18 січня 2019, 10:00

Чoловік британської королеви Єлизавети, принц Філіп, який у свої 97 досі самостійно керує автомобілем, потрапив у аварію неподалік від Сандрінгемської резиденції. Land Rover, у якому перебував герцог Единбурзький, перевернувся.

У другому авті, Kia перебували дві жінки. Їх доправили до лікарні. В однієї з них поверхневі порізи, в другої - травма руки. Сам принц, хоча пережив сильне потрясіння, фізично в аварії не постраждав. Але, враховуючи його поважний вік та ймовірність відтермінованих наслідків, за його станом упродовж кількох днів ретельно спостерігатимуть медики.

Про це, з посиланням на заяву Букінгемського палацу, повідомляє ВВС, а також The Mirror.

97-річний принц Філіп потрапив у аварію

За словами очевидців ДТП, які помогли Філіпові вибратися з понівеченого авта, він був притомний, але в шоці, його трусило.


Поліція графства Норфолк перевірила обох водіїв на алкоголь, результати вияилися негативними. Правоохоронці з'ясовуватимуть причини аварії.

Як зазначив голова Спілки невідкладної медичної допомоги (Society for Acute Medicine), доктор Нік Скрівен, упродовж наступних двох діб принц Філіп перебуватиме під цілодобовим наглядом лікарів, бо існує ризик утворення субдуральної гематоми в мозку.

"Для людини, якій 97 років, це не дрібна пригода", - сказав він.

Автомобіль, за кермом якого був сам герцог, перевернувся

Одначе госпіталізації принц наразі не потребує, він лишиться в Сандрінгемській резиденції.

Як відомо, з 2017-го року Філіп перебуває "на пенсії" та вкрай рідко бере участь у офіційних заходах. Торік чоловік королеви переніс операцію з заміни суглобу.

Нагадаємо, сама Єлизавета, якій 92, не лише досі їздить за кермом, а й не відмовляє собі у прогулянках верхи.

Фото з Facebook королівської родини, прінтскрін із сайту The Telegraph

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів