R.I.P., Чубакко: зірка "Зоряних воєн" пішов із життя

3 травня 2019, 11:05

Британський та американський актор Пітер Мейх'ю, виконавець ролі кошлатого велетня Чубакки в "Зоряних війнах", пішов із життя у віці 74 років. Це сталося 30-го квітня. Пітер помер у себе вдома, в оточенні рідних.

Про це повідомили у Twitter Мейх'ю.

"...У роль Чубакки він вклав своє серце та душу, це було видно в кожному кадрі, в тому, як він бігав із вивернутими всередину колінами, як стріляв зі свого енергетичного арбалету, в його яскраво-блакитних очах, у найменшому порусі його голови та рота. Та для нього сім'я "Зоряних воєн" означала набагато більше, ніж кінороль...", - говориться у дописі.

 
Пітер Мейх'ю помер на 75-му році життя

Як відомо, зріст Пітера Мейх'ю становив 2 метри 21 сантиметр. Як пише Deadline, свою першу роль, Мінотавра у картині "Синдбад та око тигра" 1976-го року, він отримав завдяки публікації в газеті, на яку натрапили продюсери. У ній про Мейх'ю розказували як про людину з дуже великими ногами.

Як пригадував свого часу Джордж Лукас, для того, щоби отримати роль Чубакки, Пітерові вистачило просто встати. Про це пише The Huffington Post.

Мейх'ю зіграв у п'яти частинах "Зоряних воєн". У "Останньому джедаї" 2017-го року та "Соло" 2018-го він уже не знявся через проблеми зі здоров'ям, але помагав своєму наступнику, фінському актору та баскетболісту Йонасу Суотамо вжитися в роль Чуї.

 
В останні роки актор хворів і більше не міг зніматися

Зворушливі триб'юти покійному другові присвятили Марк Хемілл, виконавець ролі Люка Скайвокера та "Хан Соло" Харрісон Форд.

"Він був найдобрішим із велетнів - великий чоловік із іще більшим серцем, у якого завжди виходило викликати в мене посмішку, та вірний друг, якого я щиро любив - я вдячний за наші спільні спогади, те, що я просто знав його, зробило мене кращою людиною. Спасибі, Піте", - написав Хемілл у соцмережі.

"Пітер Мейх'ю був доброю та м'якою людиною, з величезною гідністю і благородним характером. Ці риси своєї власної особистості, плюс свою дотепність та витонченість він передав Чубацці...", - сказав Форд.

 
Хан Соло та Чубакка - екіпаж "Тисячолітнього сокола"

"Пітер був чудовою людиною. Він був ближчий до вукі, ніж будь-хто з людей міг би бути: велике серце, добра вдача... я навчився завжди дозволяти йому взяти гору. Він був хорошим другом, мені сумно, що він пішов", - наводять ЗМІ слова Джорджа Лукаса.

Нагадаємо, в 2016-му році померла Керрі Фішер, виконавиця ролі принцеси Леї.

Фото з соцмереж

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів