Батько Бейонсе зізнався, що хворий на рак грудей

3 жовтня 2019, 11:38

Родина американської співачки Бейонсе нині переживає непросте випробування. Батько зірки, 67-річний Метью Ноулз захворів на рак грудей.

Про хворобу, занедужати на яку шанс для чоловіка - лише 1 на 1000, тато артистки розказав у інтерв'ю Good Morning America.

Своє зізнання Метью вирішив зробити саме тепер, вочевидь, оскільки жовтень визнано міжнародним місяцем боротьби з раком грудей.

Зі слів Ноулза, тривожним симптомом, який змусив його звернутися до лікаря, стало виділення з грудей крихітних краплинок крові. Він помітив їх тому, що має звичку носити білі футболки.


 
Батько Бейонсе бореться з раком грудей

"Коли на моїй футболці з'явилася кров, я не подумав, що це може бути рак грудей. Мої думки пішли в багатьох напрямках. Подумав про ліки, які я приймав, бо різні ліки можуть спричиняти якісь виділення... але потім, просто через фактор ризику, подумав, що це може бути рак грудей, і що треба зробити мамографію", - поділився батько артистки.

Як пригадує Метью, в жінок у його родині були випадки раку грудей, зокрема від нього вмерли його тітка і дві двоюрідні сестри.

У чоловіка є ще одна здогадка щодо причини, чому захворів він. До того, як податися в шоубізнес, Ноузл багато років працював у сфері медичного обладнання, маючи справу з приладами для рентгенографії, МРТ тощо.

Діагноз Метью підтвердила біопсія. Влітку батько Бейонсе переніс першу операцію. Подальші дослідження показали, що пацієнт має мутацію гена BRCA2, яка підвищує шанс захворіти на рак грудей, простати, підшлункової залози та меланоми, а в жінок - і раку яєчників.

 
Співачка теж могла успадкувати мутацію гена

"У січні я маю намір видалити другу грудь, бо хочу зробити все для зменшення ризику. Ми використовуємо слова "вилікувався від раку", але з медичної точки зору не буває такої реяі як "вилікувався від раку". Ризик є завжди. Для мене ризик повернення раку грудей становить менше 5%, і видалення другої груді зведе його до 2%", - пояснив батько Бейонсе.

"50%, що в моїх дітей це (мутація гена) теж є", - додав Ноулз.

Нагадаємо, стосунки Метью з доньками, Бейонсе та Соланж у останні роки були непростими. У 2011-му Бей звільнила батька з посади свого менеджера. Свого рішення вона публічно не коментувала, але подейкували, Ноулза підловили на нечесному ведення справ дочки. В тому ж році мати співачок, Тіна розлучилася з Метью після 23 років шлюбу.

Як відомо, мутацію гена BRCA1 свого часу виявили в Анджеліни Джолі, і актриса пішла на превентивне видалення молочних залоз та яєчників.

Фото з Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів