Алісу Фрейндліх госпіталізували з COVID-19: що відомо про її стан

29 грудня 2020, 12:12

Радянську та російську акторку Алісу Фрейндліх госпіталізували в Санкт-Петербурзі. 86-річна зірка бореться з пневмонією, викликаною COVID-19.

За повідомленням Meduza з посиланням на джерела та Telegram-канали, Аліса Брунівна вже кілька днів перебуває в реанімації.

 
Аліса Фрейндліх бореться з коронавірусом

Щодо тяжкості пневмонії дані ЗМІ різняться: називали як загрозливу цифру 80% ураження легень, так і менше 50%.


Як пише Lenta.ru, стан Фрейндліх лікарі оцінюють як стабільно важкий, але підкреслюють, що він відповідає віку пацієнтки.

Зірка не перебуває на апараті ШВЛ. Вона притомна, розмовляє та навіть цікавиться, чи можна їй палити.

"На даний момент актриса отримує інтенсивну терапію під постійним контролем лікарів, у зв'язку з чим і перебуває в реанімаційній палаті. Стан Аліси Брунівни стабільний", - цитує "ТАСС" представників Великого драматичного театру імені Г. О. Товстоногова, в якому працює Фрейндліх.

 
Людмила Прокопівна Калугіна у "Службовому романі" - одна з найвідоміших ролей Фрейндліх

Аліса Фрейндліх має звання Народної артистки СРСР. Окрім роботи в театрі, за свою кар'єру вона знялася в понад сотні фільмів і телеспектаклів.

Кіноглядачі знають її, зокрема, за ролями в таких картинах як "Сталкер", "Службовий роман", "Д'Артаньян і три мушкетери", "Жорстокий романс", "Анна та Командор", "Небезпечний вік", "Таємниця Снігової королеви".

 
Королева Анна Австрійська в "Д'Артаньяні та трьох мушкетерах"
 
Харита Гнатівна Огудалова в "Жорстокому романсі"

Фото з сайту kino-teatr.ru

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів