Зірку "Паразитів" знайшли мертвим після 19-годинного допиту у справі про наркотики і шантаж

27 грудня 2023, 10:05

48-річного південнокорейського актора Лі Сон Гюна, відомого головною роллю в оскароносному фільмі "Паразити", знайшли мертвим зранку 27 грудня в його машині на стоянці в Сеулі.

Зірку підозрюють у самогубстві на тлі розслідування щодо ймовірного вживання наркотиків, пише Daily Mail.

Дружина актора, актриса Чон Хе Джин викликала поліцію після того, як знайшла передсмертну записку.

Лі Сон Гюн було 48 років. У нього залишилося двоє синів

Лі Сон Гюн було 48 років. У нього залишилося двоє синів

Фото Getty Images

Останні кілька місяців Лі був фігурантом публічного скандалу через те, що 20-річна хостес елітного бару заявила, що бачила, як він вживає марихуану та кетамін. При цьому сам актор запевняв слідство, що не вживав свідомо нічого забороненого, а дівчина підсипала йому наркотики, щоби потім шантажувати. Лі заявляв, що вона вимагає від нього 350 мільйонів вон (270 000 доларів).

Актор тричі відвідував поліцейські відділки для допиту, і це отримало широкий розголос у пресі. Після останнього засідання 23-го грудня його адвокат попросив, щоб будь-який подальший допит проводився приватно через "тягар" уваги.

Лі Сон Гюн наполягав, що він не вживав заборонених наркотиків, і пройшов токсикологічні тести. Також він вимагав перевірки на детекторі брехні, щоб визначити, хто бреше - він чи хостес.

Актор навіть порушив кримінальну справу проти хостес, яку звинуватив у шантажі.

Актор запевняв, що жінка, ім'я якої не розголошують, його шантажувала і вимагала грошей

Актор запевняв, що жінка, ім'я якої не розголошують, його шантажувала і вимагала грошей

Фото Getty Images

"Я хотів би ще раз щиро вибачитися за те, що викликав занепокоєння багатьох людей", — сказав він журналістам після свого першого допиту 28 жовтня.

"Я відповім чесно на всі запитання. "А" (хостес - ред.) обманом змусила мене вживати наркотики. Я не знав, що те, що вона мені дала, були забороненими наркотиками", - зазначив тоді він і пообіцяв чесно співпрацювати зі слідством.

Як відомо, Південна Корея має надзвичайно суворі закони проти вживання наркотиків. Тим, хто продає або купує марихуану, загрожує щонайменше рік в'язниці. Ті, хто її вживає, можуть бути засуджені до п'яти років в'язниці або оштрафовані на суму до 37 600 доларів.

Лі допитували тричі – у жовтні, 4 листопада і 23 грудня. Останній допит тривав 19 годин.

Його звинуватили у неодноразовому вживанні кетаміну, марихуани та психоделіків. Але актор зізнався, що зустрічався з хостесс чотири рази і вдихав порошок через ніс за допомогою соломинки. Він сказав, що думав, що це подрібнене снодійне.

Після останнього допиту 23-го грудня Лі сказав журналістам:

"Допит мене як позивача у справі про шантаж завершено. Тепер поліція вирішить, чи заслуговують довіри мої заяви, і я сподіваюся, що вони будуть розважливі".

Через три дні після цього Лі був виявлений непритомним біля брикетів деревного вугілля, покладених всередину автомобіля. Як відомо, отруєння чадним газом від вугілля у закритому приміщенні є одним із видів самогубства.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів