Панічні атаки, "кохання" з Раяном Гослінгом та імітація сексу зі страхом смерті: цікаві факти з життя Емми Стоун

24 січня, 12:00

Початок 2024 року виявився багатим на кінопрем’єри. Зокрема, 18 січня на великі екрани вийшла стрічка Йоргоса Лантімоса "Бідолашні створіння", де зіграла 35-річна Емма Стоун.

Фільм вже встиг отримати свою порцію позитивних відгуків від критиків. А голлівудська актриса поповнила свою поличку нагород ще одним "Золотим глобусом" за найкращу жіночу роль та встигла виправдатися за відверті сцени.

ТаблоID відкрив найяскравіші сторінки біографії Емми Стоун. У якому віці зірка приїхала підкорювати Голлівуд, який рекорд фільмів має у тандемі з Раяном Гослінгом та на які випробування пішла заради роботи – про все це далі.

Нещодавно Стоун отримала нагороду Critics Choice Awards як найкраща актриса за роль у Бідолашних створіннях

Нещодавно Стоун отримала нагороду Critics Choice Awards як найкраща актриса за роль у "Бідолашних створіннях"

Фото Getty Images

"Я більша за свою тривогу"

Біографія Емми Стоун розпочинається у американському штаті Арізона. Вона народилася в родині, яка геть не була пов’язана з творчістю. Але з самого дитинства Емма нестримно мріяла про кіно і великі екрани. І почала йти до своєї мети, виховуючи в собі дисципліну та старанність.

"В дитинстві я була одержимою тим, що "можна виміряти": оцінки, контрольні, табелі. Я грала на флейті і робила це жахливо. Я зараз не вмію грати. Але займалася і була першою, бо намагалася робити все правильно", - поділилася вона в одному зі своїх інтерв’ю.

Тоді ж на плечі маленької Емми впали нелегкі випробування - панічні атаки. Перша з таких сталася, коли дівчинка була в гостях у свого друга. Тоді їй здалося, що будинок палав. Упродовж трьох наступних років тривожний стан не минав. Вона ходила до лікаря та щоразу перепитувала у своєї мами чи все добре.

У "Пізньому шоу" зі Стівеном Кольбером Стоун показала свій дитячий малюнок, де зображала тривогу у вигляді зеленого монстра.

"Я більша за свою тривогу", - великими літерами впевнено писала акторка.

Дитячий малюнок Емми
Дитячий малюнок Емми
Скріншот з відео

Вона пригадала, що маленький зелений монстр "сидів" на її плечі і "розповідав" різні речі, які не відповідали дійсності. Щоразу, коли Емма його слухала, то він, за її словами, ставав більшим.

"Якщо я прислухалася до нього, то це мене пригнічувало. А коли не звертала уваги і продовжувала робити те, що маю – монстр зменшувався і зникав", - зазначала вона.

Емма в гостях у Стівена Кольбера в 2017-му

Емма в гостях у Стівена Кольбера в 2017-му

Фото Getty Images

Саме акторство та можливість імпровізації на сцені допомагали Еммі подолати "зеленого монстра". У 10 років вона доєдналася до молодіжного театру Valley у Феніксі. А у 15 випросила у своїх батьків дозволу переїхати до Голлівуду. Для цього креативна дівчина зробила презентацію у PowerPoint з відповідною назвою "Проєкт Голлівуд".

"Це безумство, що вони на це погодилися", - зізнавалася Стоун, коли разом з мамою все ж опинилася в Лос-Анджелесі.

"Просто Ем"

Справжнє ім’я акторки – Емілі Джин Стоун. Їй довелося його змінити на Емму під час реєстрації до американської Гільдії кіноакторів, бо Емілі вже було зайняте.

Цікаво, що під час вручення щорічної премії "Оскар" у 2019 році Олівія Колман вирішила похвалити зі сцени своїх колег – Емму Стоун та Рейчел Вайс, і у своїй промові виказала її справжнє ім’я. Глядачі і прихильники спочатку подумали, що вона помилилася. Але виявилося, що помилялися усі навколо.

"Я змінила своє ім’я на Емма, оскільки воно ближче до Емілі. А більшість моїх близьких називає мене просто Ем", - ділилася актриса.

Ем на цьогорічному Золотому Глобусі

Ем на цьогорічному "Золотому Глобусі"

Фото Getty Images

"Не можу симулювати секс, не померши"

Можливо, для близьких вона й була "просто Ем", але у своїй професії – зіркою. Зліт її кар’єри розпочався у 2009 році, коли на великі екрани вийшли одразу три фільми, два з яких отримали не дуже високі оцінки критиків. Але вже наступного року стрічка "Легковажна Я" принесла Стоун справжню популярність та чергове випробування.

Під час зйомок фільму Емма дізналася, що хворіє на астму. В одному з епізодів її героїня разом з партнером підстрибує на ліжку, імітуючи секс. Таке тривале фізичне напруження спричинило у Стоун перший напад астми.

"Я навіть секс не можу симулювати, не померши! Ми годинами мали стрибати на ліжку вгору-вниз і кричати. Це було трохи принизливо, тому що тривав лише другий день зйомок", - пригадувала вона.

Фото Getty Images

Але професія актора, як і краса, потребує жертв і подолання власних страхів, один із яких відкрився під час зйомок іншої стрічки – "Це безглузде кохання". Одна зі сцен мала повторювати кадр "Брудних танців", коли Патрік Свейзі підняв Дженніфер Грей над головою. Тільки цього разу на їхньому місці були Раян Гослінг та Емма Стоун.

"Спочатку я не знала про свою фобію бути піднятою вгору над чиєюсь головою. Але це було так. В мене стався розлад, і довелося деякий час відлежуватись", - зізнавалася акторка.

В інтерв’ю Грему Нортону вона пояснила, що в дитинстві займалася гімнастикою. А на одному з тренувань впала з брусів та зламала обидві руки. Саме через травми і з'явився цей страх.

"Не уявляю свого життя без Раяна"

До речі, Раян Гослінг сміливо може брати першість у номінації "екранний чоловік Емми Стоун". Адже вони аж тричі "крутили" кохання. Найбільш вдало це вийшло у акторів в комедійному оскароносному мюзиклі "Ла Ла Ленд".

Критики відзначали неймовірну акторську гру, яка була по-особливому гармонійна, та наголошували на "беззаперечній хімії", що демонструвалася на екранах.

Одна з найвідоміших екранних пар Голлівуду

Одна з найвідоміших "екранних" пар Голлівуду

Фото Getty Images

"З ним чудово працювати, тому що він захоплений процесом. Він багато чого мене навчив, і я навіть уявити не можу, яким би було моє життя без Раяна", - відверто зізнавалася акторка.

Раян Гослінг і Емма Стоун могли б бути чудовою парою, але їхнє кохання сталося лише у кіно

Раян Гослінг і Емма Стоун могли б бути чудовою парою, але їхнє кохання сталося лише у кіно

Фото Getty Images

Утім, в реальному житті серце Стоун належить її офіційному чоловіку Дейву Маккері. Вони познайомилися під час зйомок комедійного скетч-шоу. У грудні 2016-го Емма погодилася знятися в епізоді, написаному Дейвом. Відтоді у пари закрутилися стосунки.

Як і більшість голлівудських зірок, вони намагалися приховувати кохання. Та й сама Емма не з тих, хто виносить особисте назагал. Перше публічне побачення вони влаштували аж у 2019 році, коли разом відвідали баскетбольний матч. Тоді ж стало відомо і про заручини пари.

Весілля планувалося на початок 2020 року, утім пандемія Covid-19 перекреслила все. Лише у вересні Еммі та Дейву вдалося побратися. Вони зробили це таємно і без усілякого розголосу. Навіть не підтверджували факт в офіційних коментарях для ЗМІ.

Стоун з чоловіком Дейвом Маккері

Стоун з чоловіком Дейвом Маккері

Фото Getty Images

У 2021-му від наближених до пари людей стало відомо про народження дівчинки Луїз Жан. Тоді усі папараці чатували на Стоун і намагалися зазнімкувати її з дитиною.

Цікаво, що у 2022 році Емма привідкрила завісу до свого приватного життя і показала одну з весільних суконь. Зірка одягнула її на червону доріжку Met Gala, про що писав ТаблоID.

"Я була готова до того, що це станеться"

Один з крайніх чергових успіхів Емми Стоун – фільм "Бідолашні створіння". Її героїня – Белла Бакстер, яку оживив одіозний вчений. Белла тікає від нього разом з адвокатом та поринає у вивчення навколишнього життя.

Утім, прихильників зірки збурили відверті сцени. Адже, як зазначали критики, це фільм, який не цурається сексу. Для Емми такі історії не є випробуванням.

"Попри те, що багато людей бурхливо реагують на ці сцени, насправді вони були виправдані. Я була готова до того, що це станеться, тому що це необхідно для подорожі та зростання Белли. І вони здаються більш клінічними і дуже смішними. Принаймні для мене", - зізналася акторка.

Емма з партнером по фільму Бідолашні створіння Марком Руффало

Емма з партнером по фільму "Бідолашні створіння" Марком Руффало

Фото Getty Images

Цікаво, чи поділяє цю думку її чоловік? Хоча, здається, він в усьому підтримує кохану. Стоун навіть присвятила йому свою нагороду за "Бідолах" і подякувала зі сцени.

"Дейве, я маю почати з тебе. Я дуже тебе люблю. Дякую за все", - сказала вона у своїй промові.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів