"Вбивала себе": Кемпбелл про багаторічне вживання наркотиків та причини залежності

21 вересня 2023, 16:00

Це сьогодні 53-річна супермодель Наомі Кемпбелл – взірець самодисципліни, прибічниця здорового способу життя та мама двох дітей.

А у 90-х на красуню заледве можна було рівнятися. Зокрема, і через залежність від наркотиків, відверто розповісти про яку Кемпбелл вирішила у новій документалці про життя супермоделей.

Наомі не з чуток знає, який складний шлях проходять люди при боротьбі із наркотичною залежністю

Наомі не з чуток знає, який складний шлях проходять люди при боротьбі із наркотичною залежністю

Зокрема, Наомі пригадала, що, вживаючи заборонені речовини, вона намагалася заглушити біль від дитячих травм та інших проблем.


"Думаю, коли я почала вживати наркотики, одна з речей, яку я намагалася перекрити, була – жалоба. Залежність – це така хрінь… Ти думаєш, ніби це зцілить твої рани. Але це так не працює. Навпаки – провокує величезне відчуття страху та пригніченості. Це мене дуже злило", – сказала Наомі.

Вона пригадала, що переломним моментом в її житті стало вбивство італійського дизайнера Джанні Версаче у 1997-му.

"Він так тонко мене відчував, підтримував мене. Спонукав робити крок уперед, рухатися далі, коли, як я вважала, в мене не було сил це робити. Тому коли він помер, моя туга за ним була надзвичайно сильною", – пригадала модель.

Модель дуже важко пережила смерть свого друга Джанні Версаче

Модель дуже важко пережила смерть свого друга Джанні Версаче

"Коли ти намагаєшся перекрити емоції чимось, якісь твої відчуття, це – все свідчить про самотність та покинутість. Я намагалася ці почуття перекрити (наркотиками - ред.). Але ти не здатен це насправді зробити. Я вбивала себе. І це було дуже боляче", – додала Кемпбелл.

Боротьба із залежністю тривала довгих 5 років. Як пригадує модель, в 1999-му вона навіть втратила свідомість на одній зі зйомок. І це вкотре підштовхнуло її до рехабу.

"Я обрала піти лікуватися. Це було одне з найкращих рішень, що в тій ситуації виявилось ще й єдиним виходом. Це зайняло довгі роки, аби побороти залежність. І навіть зараз я інколи з цим зіштовхуюсь. Але зараз я просто маю інструменти для того, щоб з цим впоратись", – сказала вона.

Супермодель також припустила, що деякі її дитячі травми підштовхнули її до залежності.

"Дуже багато моїх проблем із дитинства (вплинули на це - ред.). Наприклад, не знати, хто твій батько, рідко бачитися з мамою. З цим пов’язано багато (неприємного - ред.)... Одне з цих відчуттів – злість… Вона базувалася на відчутті незахищенності та самотності", – підсумувала Наомі.


Нагадаємо, нещодавно Кемпбелл разом з Ліндою Євангедістою, Крісті Тарлінгтон та Сінді Кроуфорд продефілювали разом на шоу Vogue World 2023.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів