У Києві відбувся Martell Gastronomic Art Festival
Коньячний дім Martell і Гастрономічний Центр Франції Ceproc відкрили Vl Фестиваль Гастрономічного Мистецтва в Україні.
З 2-го по 16-те листопада колекцію шедеврів Високої Французької Кухні було представлено у провідних ресторанах Києва: "Липский Особняк", "Прага" та "Matisse".
![]() |
Коньячний дім Martell і Гастрономічний Центр Франції Ceproc відкрили Vl Фестиваль Гастрономічного Мистецтва в Україні |
![]() |
![]() |
Нагадаємо, Коньячний дім Martell у 2010-му році започаткував традицію двічі на рік проводити Фестиваль Гастрономічного Мистецтва.
У рамках Фестивалю до України з офіційними візитами запрошуються представники відомих французьких гастрономічних інститутів, академій та кулінарних шкіл.
Їхні шеф-кухарі разом з українськими колегами з найкращих ресторанів готують та презентують публіці ексклюзивні страви, що являють собою вершину сучасної гастрономії.
![]() |
![]() |
Виключною особливістю страв є те, що вони створені, щоб якнайкраще поєднуватися з різними купажами коньяків Martell (VS, VSOP, Cordon Bleu і XO). Це, у свою чергу, демонструє унікальність напою і дарує його поціновувачам нові яскраві враження.
![]() |
![]() |
Цього року Коньячний дім Martell представив оновлену концепцію Martell Gastronomic Art Festival, основою якої є філософія Pure Gourmet ("Чиста гастрономія"). Йдеться про культуру насолоджування ароматами, смаками, а також принцип теруарності, який поєднує французький коньяк з найцікавішими місцевими продуктами.
![]() |
![]() |
![]() |
Головні принципи нової філософії Фестивалю Гастрономічного Мистецтва Martell:
- Висока якість продуктів
- Гармонійне поєднання смаків
- Вишукана подача
- Лаконічна рецептура на основі двох або трьох базових продуктів
- Приготування з мінімальним впливом на продукти
![]() |
![]() |
![]() |
Згідно з цим всі продукти мають сяяти, а смакові комбінації страв мають гармонійно поєднуватися з коньяком Martell, що подається у дуеті з ними.
Один із ключових принципів філософії Pure Gourmet полягає у використанні місцевих теруарних продуктів для приготування вишуканих страв за сучасними авторськими рецептами Високої Французької Кухні.
Щосезону обиратиметься пара українських продуктів, які є основними інгредієнтами страв Фестивалю Гастрономічного Мистецтва Martell. Цього року такими продуктами стали карпатський білий гриб і дичина.
![]() |
![]() |
![]() |
У період з 2-го по 16-те листопада провідний шеф-кухар центра Ceproc (Париж) Мішель Орт разом із шефами столичних ресторанів, що стали офіційними резиденціями VI Фестивалю Гастрономічного Мистецтва Martell, запропонували публіці відкрити для себе нові грані світу гастрономії.
![]() |
![]() |
Фоторепортаж про фестиваль: http://geometria.ru/events/high-life/2012/11/21/646194
Стежте за новинами від Коньячного дому Mаrtell на офіційній сторінці в мережі Facebook: https://www.facebook.com/Martell.gastronomic.art
![]() |
![]() |
Текст та фото надані піар-службою Коньячного Дому Martell