"Хочеться ридати": екссолістка YUKO Юріна пожалілася, що 12 років не може отримати українське громадянство

23 січня, 10:10

Уродженка Кубані, екссолістка гурту YUKO, співачка Юлія Юріна, яка протягом 12 років живе і виступає в Україні, повідомила, що все ніяк не може отримати українське громадянство.

Зі сльозами на очах вона розповіла в Instagram про своє безвихідне становище.

"Я дуже прошу не писати мені в особисті, що почекай ще, це зараз не на часі і ще щось. Я живу тут (в Україні - ред.) вже 12 років, займаюся традиційною українською культурою, просуваю її тут, створюю українські альбоми, концерти, навчаю цьому.

Займаюся цим вже дуже багато років і… Чекаю на це (українське громадянство – ред.) дуже багато років. Я не хочу досягнути своєї скляної стелі. Мені й так вже немає шляху до телебачення, радіо. Я не виїзна і не можу нічого зробити, щоби просувати українську культуру за кордоном. Скільки мені ще чекати?", - обурилася Юріна.


29-річна Юля переїхала до України одразу як досягла повноліття. Вона одружена з українцем і склала іспит з української мови, але досі не отримала громадянство.

Співачка пояснила, що якщо повернеться до РФ за відновленням документів, то її посадять за ґрати за проукраїнську позицію.

"Через рік в мене закінчиться термін дії російських документів, які я ніяк не зможу поновити. В рашці мене посадять за всю мою діяльність і висловлювання, що робити коли закінчиться срок дії посвідки на постійне проживання? Як мені працювати далі, якщо юридично моя посвідка вже не рахується як документ? Що на*уй робити?", - у відчаї запитала співачка.

Нагадаємо, кілька років тому Юлія розповідала, що у дитинстві була жертвою буллінгу, домашнього насильства та аб'юзу.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів