Росіяни в Любляні зірвали концерт "ТНМК"

18 січня, 10:35

16-го січня у столиці Словенії Любляні російські пропагандисти зірвали концерт українського гурту "Танок на майдані Конго".

Подробицями інциденту директор гурту Святослав Румежак поділився у соцмережах.

Концерт "ТНМК" мав відбутися у рамках благодійного туру. Локацію для виступу - клуб Menza pri koritu - допомогли знайти друзі музикантів, місцеві українські активісти.

Олег Фагот Михайлюта і Олександр Фоззі Сидоренко та їхній Новий Вертеп
Олег "Фагот" Михайлюта і Олександр "Фоззі" Сидоренко та їхній "Новий Вертеп"

"Власник клубу все погодив, але після Нового року, на етапі фінальних погоджень, він почав себе дивно вести: то звинувачував нас, що райдери якісь не такі, то що інформацію якусь не надіслали і тому хоче скасувати концерт. Хоча ми все надіслали. Потім почав ставити умови та ображати, що ми непрофесіонали, і він навчить нас працювати", - розказав Румежак.

"І ось в день концерту (16 січня) за пару годин до відкриття дверей він зателефонував і повідомив, що концерту не буде, тому що, увага, ми неонацисти. Ми всі офігіли, не те що здивувались. Завдяки нашим друзям дізнались згодом, що в Любляні активно діє русня, їх пропагандисти. Вони бойкотують усі українські мітинги, роблять усе можливе, щоб українські івенти скасовувались.

І ці люди подзвонили власнику цього клубу, сказали, що ми нацисти, ведемо агресивну пропаганду і хейтспічі. Ми намагались домовитись, адже до початку концерту лічені години. Ми дійсно намагались домовитись з майданчиком, пропонували виконати їх умови, але все дарма. Власник клубу не погодився і скасував з "аргументом", що ми агресивно налаштовані, а він - за мир", - зазначив директор "ТНМК".

Українців обізвали неонацистами та звинуватили в агресивній пропаганді

Українців обізвали неонацистами та звинуватили в агресивній пропаганді

Але музиканти не розгубилися і почали шукати вихід із ситуації. Завдяки колезі Марії Вишневській гурт знайшов залу безкоштовно та провели свій "Новий Вертеп" у Любляні.

Нагадаємо, у жовтні 2022 концерт ТНМК у Флоренції скасували, щоб уникнути сутичок. Також раніше росіяни перешкоджали у проведенні концертів Олегу Скрипці і гурту "ВВ" у Німеччині та Швейцарії.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів