Суд США посмертно помилував Джима Моррісона

10 грудня 2010, 10:38

Штат Флорида посмертно помилував лідера гурту "The Doors" Джима Моррісона, якого 40 років тому засудили за порушення громадського порядку, повідомляє "Reuters".

Спеціальна комісія на чолі з губернатором штату Чарлі Крістом одноголосно проголосувала за помилування легендарного музиканта, якому б 8-го грудня виповнилося 67 років.

Моррісон, який став символом бурхливих і сексуальних 1960-х років, був засуджений до шести місяців тюремного ув'язнення за те, що з'явився у непристойному вигляді в громадському місці.

Епізод, що привернув увагу флоридських поліцейських, стався на концерті "The Doors" у Майамі 1-го березня 1969-го року. Під час виступу Моррісон нібито вигукував нецензурні слова на адресу фанатів, а також демонстрував їм свій статевий орган.


Покійного Джима Моррісона помилували

Сам артист визнавав свою провину лише за звинуваченням у лихослів'ї, тоді як все інше заперечував.

Неоднозначними були і свідчення свідків, присутніх на концерті. Одні стверджували, що співак справді поводився непристойно, в той час як інші відзначали, що нічого подібного не бачили.

Моррісон подав апеляцію, але так і не довів справу до кінця - 3 липня 1971 року він помер у Парижі від серцевого нападу.

Після цього шанувальники неодноразово закликали владу Флориди амністувати співака, але марно.

Фото "АР"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів