Емму Уотсон звинувачують у "фемінізмі лише для білих"

30 березня 2016, 14:49

Британська акторка та борець за права жінок Емма Уотсон розчарувала деяких своїх шанувальників, погодившись стати обличчям косметичного продукту "Lancome".

Ідеться про засіб для відбілювання шкіри, позбавлення від темних плям, зумовлених віком або викликаних впливом сонячних променів.

Обурені користувачі соцмереж пишуть про "біле обличчя фемінізму", який пропагує Уотсон. На їхню думку, актриса доносить до цільової аудиторії, що лише біле личко – красиве.

Про це повідомляє "The Daily Mail".


"Не-білі жінки і так мають комплекси, коріння яких – у колоніалізмі, расизмі та/або класовості. Їх бісять ці багатомільйонні кампанії, які створюються для того, щоби змусити нас відчувати, що наша шкіра – це проблема, але ми можемо їм заплатити, і вони її вирішать", - пишуть у Twitter.

Емму Уотсон вже охрестили "іконою білого фемінізму"

Емма Уотсон – білолиця від природи. Тож наскільки ще білішою вона прагне стати, цікавляться користувачі соцмереж.

"Коли білі феміністки плачуться про квоти щодо керівних посад, а потім увічнюють ось таке лайно", - зазначив дехто.

У кампанії, в якій бере участь Уотсон, є прихований расизм та нав’язування білого кольору шкіри як критерію краси, тоді як усі відтінки – гарні, вважають у соцмережах. Емму закликають відмовитися рекламувати такий продукт.

Представники "Lancome" та Уотсон поки не зробили жодних офіційних заяв із цього приводу.

Нагадаємо, актрисі нещодавно запропонували без охорони прожити тиждень у таборі для біженців і довести цим, що мігранти з Північної Африки та Близького Сходу підтримують фемінізм та не ґвалтують жінок.

Фото з Instagram Емми Уотсон

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів