Боб Ділан може залишитися без $870 тисяч за свого "Нобеля"

28 березня 2017, 17:40

Американський музикант і поет Боб Ділан може лишитися без грошової частини Нобелівської премії, якщо не виконає обов'язкову умову - не виступить із нобелівською лекцією до 10-го червня.

Як пише "Local", у найближчі вихідні Ділан приїде до Швеції із серією концертів. Однак музикант досі не зв'язався зі Шведською академією і не проінформував, чи використає він цей візит як можливість для отримання Нобелівської премії.

75-річний поет став лауреатом Нобелівської премії з літератури ще 13-го жовтня минуло року. Діланові присуджена й грошова винагорода у розмірі 8 мільйонів шведських крон (близько 870 тисяч доларів). Проте співак зможе отримати їх лише, якщо встигне виступити із нобелівською лекцією.

Згідно з правилами, лауреат повинен зробити це протягом шести місяців з моменту церемонії нагородження, яка проводиться 10-го грудня. Тож у Боба лишився час до 10-го червня.


Боб Ділан не поспішає виступати із нобелівською лекцією

За словами постійного секретаря академії Сари Даніус, Ділан в курсі про крайній термін проведення лекції.

"Ділан усвідомлює, що Нобелівська лекція повинна бути проведена до 10-го червня, щоб можна було отримати виплату. Та те, що він з цього приводу вирішить - його особиста справа", - наголосила вона.

У будь-якому разі, отримає Ділан гроші чи ні - це ніяк не вплине на його статус нобелівського лауреата.

Нагадаємо, присудження Бобу Ділану почесної премії неабияк збурило російського "критика" Юрія Лозу.

Фото Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів