У сала в шоколаді з'явилася страва-конкурент - суші по-українськи

Вівторок, 20 лютого 2007, 13:15

Кажуть, що для того, аби готувати суші, майстер-кулінар, по–перше, має бути східної крові. А по-друге, наприклад, у Японії потрібно три роки вчитися для того, щоб стати лише помічником майстра.

А у нас готують вже за три місяці. От і в понеділок в одному з київських суші-барів молоді майстри суші ліпили найбільший в Україні ролл – японський рулетик, фарширований рибою, рисом і водоростями.

Кулінарний шедевр виготовляли під керівництвом корейця із Казахстану майстра Чона.

Зафіксувати плід роботи команди кухарів спеціально прибув керівник проекту "Книга рекордів України" Ігор Підчибій, повідомляє УНІАН.

Але крім того, що амбіційні кулінари вирішили зліпити супер мега ролл, вони також трішки проекспериментували і ... зробили страву більш національною, українською.

Тобто серед інгредієнтів суші-роллу були: 4 кг сала, солоні помідори, а рис став "жвавішим" завдяки доданим барвникам. Однак були присутні і традиційні інгредієнти: ікра летючої риби, морський окунь, лосось та водорості.

І вже за двадцять хвилин роботи ролл, який складався з багатьох маленьких роликів, що їх почали готувати ще за добу до самого заходу, був готовий.

"Перед нами найбільший в Україні ролл: його ширина 19 сантиметрів, висота 16, довжина 93 сантиметри!" - зафіксував рекорд Підчибій.

І справді, ролл вийшов величезний і важив двадцять чотири з половиною кілограми. Організатори вечора запевнили, що такого ролла вистачить на двісті осіб - за умови, що на кожного вийде по 120 грамів. А ціна страви тягне на всі десять тисяч гривень.

Зупинятися на досягнутому кулінари не планують. Саме тому Підчибій вже зробив запити в подібні "рекордні" організації, яких у світі близько сорока. Наразі частково вже були отримані відповіді і поки що український суші-ролл – найбільший не лише в Україні, але й у світі.

Усі фото УНІАН


powered by lun.ua
Приєднуйтесь до дискусії
Останні матеріали
Більше матеріалів