Дизайнер Залевський розповів про свій страшний діагноз та чому не відмовився від літери "Z" у назві власного бренду

23 лютого, 15:00

Український дизайнер Олексій Залевський шокував новиною про встановлений йому діагноз.

Після запису інтерв’ю YouTube-шоу "Наодинці" дизайнер розповів, що лікарі виявили у нього некроз кісток – захворювання опорно-рухової системи, при якому руйнується кісткова тканина суглоба.

Олексій нагально потребує двох операцій, без яких ризикує решту життя бути прикутим до ліжка.

Як зазначають автори інтерв’ю, Залевський не хоче просити допомоги на лікування, адже вважає, що є необхідніші збори та потреби. Однак вони відкрили збір на допомогу дизайнеру, долучитися до якого можна за посиланням.

Залевському необхідні дві операції, коштів на які він не має. Однак просити допомоги не хоче

Залевському необхідні дві операції, коштів на які він не має. Однак просити допомоги не хоче

скрін з відео

Також в інтерв’ю Залевський, який є засновником однойменного бренду, розповів про літеру Z, що після повномасштабного вторгнення асоціюється з російською армією, а також є в назві його дітища.

"Мені взагалі образливо. У мене залишилося трохи джинсів, знову ж таки, коли ми займалися массмаркетом (до повномастабної війни - ред.), ми робили светри, джинси, футболки із буквою Z – бо Zalevskiy. Я не віддаю це право нікому. Чому раптом Росія забрала цю букву і почала нею користуватися, чому це почало їй належати?", – сказав дизайнер.

Дизайнер переконаний, що не можна віддавати росіянам ні літеру, ні кольори, які асоціюються з їх ідеологією
Дизайнер переконаний, що не можна віддавати росіянам ні літеру, ні кольори, які асоціюються з їх ідеологією

"Що мені тепер змінювати прізвище, логотип? Я вважаю, що з точки зору візуальної та художньої форми ми не маємо права віддавати їм це. Вони нагло користуються чужими напрацюваннями світової спільноти. Нехай своє думають. Тому я вважаю, ми не маємо права віддававти це… Те саме, що і поєднання кольорів.

Мовляв, не можна носити помаранчевий і коричневий чи чорний, яких там кольорів у них ця стрічка? Чому? Це не їх авторське право. Ці кольори є в природі. Те що вони там собі це придумали і користуються, це інша справа. Я вважаю, людство і світова культура не має їм цього віддавати. Що, з англійської мови викинути букву Z і не користуватися нею? Тільки тому, що ці придурки пишуть букви Z?", – риторично питає Залевський.

Нагадаємо, Залевський займається не лише дизайном, але й режисурою.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів