Дружина Сенцова розказала про стереотипи, з якими зіткнулася, та замилувала фото чоловіка з сином

17 травня, 17:00

Очільниця Amnesty International Ukraine, юристка Вероніка Вельч, чий чоловік, режисер Олег Сенцов боронить Україну на фронті, розповіла про головні стереотипи, з якими їй як дружині військового довелося зіткнутися.

Жінка присвятила цій темі допис у Facebook, проілюструвавши його милим фото Олега з їхнім півторарічним сином Дем'яном.

"Сьогодні в інтерв'ю запитали: чи відчуваю я підтримку суспільства як дружина військового? Чи навпаки - стикаюся зі стереотипами? Про підтримку. Підтримують родина і найближчі друзі, а також ті, чиї рідні на війні", - зізналася Вероніка.

Здається, Дем'ян віджав у тата кашкет

Здається, Дем'ян віджав у тата кашкет


Що ж до стереотипів, то Вельч виокремила три головні концепти, з якими зустрілася з боку суспільства.

"1. Ви не виглядаєте як дружина військового. Виходить, що існує якийсь стандарт як дружина військового має виглядати?Вочевидь існує негласне очікування, щодо поведінки, вигляду, демонстрації страждань в особистих розмовах чи соцмережах і т. д", - зазначила вона.

"2. Погана дружина, бо не забронювала свого чоловіка. "Відпустила на війну". Це взагалі милота. Наче чоловік-дружина - це про суб'єктно-обʼєктні стосунки", - написала Вероніка.

"3. Ваш чоловік служить тривалий час, вам боляче, тому ви хоче щоб служили й інші чоловіки і їхні родини страждали також. Тут все просто. Мені буває складно. Або дуже складно, але я пишаюся своїм чоловіком, а також вважаю, що військові мають право на ротацію... Єдине, чого я хочу - аби Україна перемогла", - наголосила дружина Сенцова.

Нагадаємо, Олег із Веронікою побралися влітку 2022-го. Для режисера це другий шлюб. У грудні того ж року на світ з'явився Дем'ян. Малюк народився у Сполучених Штатах, але вже у віці трьох місяців приїхав із мамою до України.

Фото Дмитра Ларіна




Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів