"Другий день народження": мама Тишкевич про сепсис, боротьбу за життя доньки і її самопочуття зараз

18 грудня 2023, 15:15

Акторка Катерина Тишкевич досі залишається в лікарні й мова про виписку поки не йде. Але 29-річна зірка "Жіночого лікаря" вже може сидіти та навіть потроху ходити з підтримкою.

Про стан доньки і про те, що могло стати причиною сепсису, який мало не забрав життя Каті, її мама Наталя розказала "Обозревателю".

Катерина з мамою Наталею

Катерина з мамою Наталею

Із її слів, наразі основною версією лікарів є те, що Тишкевич занесли інфекцію в лікарні, де вона лікувалася з приводу головного болю, який мучить її роками.


"На третій день після встановлення катетера у Каті почала боліти рука і піднялася температура. Спочатку це не пов'язували з рукою, тому що ситуація була не сильно виражена – просто тромбофлебіт, як іноді буває після крапельниці", - пригадала Наталя.

"Але температура не збивалася. Суботу-неділю Катя була вдома, а вранці у понеділок, коли зрозуміли, що стан стрімко погіршується, викликали швидку. За аналізами визначили, що в організмі сильне запалення. Почався сепсис. Рука ставала на очах дедалі гіршою. І стало зрозуміло: причина там", - розказала вона.

Мама акторки не приховує, що був момент, коли вона зневірилася в тім, що Катя виживе

Мама акторки не приховує, що був момент, коли вона зневірилася в тім, що Катя виживе

"Ми чекаємо на остаточні результати причини того, що сталося. Чи то під час процедури не було дотримано належної чистоти, чи то в катетері проблема, чи в самому препараті не було стерильності – це з'ясовується. Нехай лікарі ухвалять рішення, встановлять причинно-наслідковий зв'язок. Катя не має кровожерливих настроїв, головне, щоб не постраждали інші люди", - наголосила мама акторки.

Імовірно, організм Катерини так гостро відреагував через її ослаблений імунітет. Як зізналася її мати, зірка останнім часом "мала дуже непростий психологічний стан", позаяк пошуки причини її головного болю досі тривають.

"Зараз у лікарів є ще одна версія в роботі, що, можливо, причина її головного болю – в одному аутоімунному захворюванні. Але це треба ще дослідити, щоб ухвалити остаточне рішення. І, можливо, тому була така реакція", - зазначила Наталя.

Як розказала жінка, за Катине життя лікарі боролися цілодобово та самовіддано. Але вона, теж медикиня, інколи бачила, що колеги розгублені, настільки блискавично все розвивалося.

Лікарям довелося розрізати руку Тишкевич, щоби знайти причину запалення. Зараз на ній встановлено спеціальний апарат

Лікарям довелося розрізати руку Тишкевич, щоби знайти причину запалення. Зараз на ній встановлено спеціальний апарат

День, коли Каті покращало, мама називає її другим днем народження. Вона переконана: сталося диво.

"Поки її не зняли з ШВЛ (штучної вентиляції легень - ред.) – ці дні були просто чорними для нас.

"Вона не пам'ятає тих днів, була непритомна. Коли стала приходити до тями, ми з Валіком (чоловіком Катерини) були поруч. Акуратно намагалися розповісти їй, що вона повертається до нас. Ви не уявляєте, як ми були раді, коли її перевели до звичайної палати з реанімації – просто до сліз. Уявити собі не можете, як вона реагувала, коли взяла телефон і побачила, скільки людей їй писали. Читала та плакала-плакала. Казала: "Скільки тепла!" Щойно відчула, що може тримати в руці телефон, почала відповідати всім", - розказала мама.

Як запевнила Наталя, настрій у Каті зараз "бойовий".

"Почали вже потихеньку її водити палатою і коридором. Але згодом вирішили, що форсують події. Вона хотіла показати реабілітологам, що сильна, але кардіограма показала, що поки що такі навантаження треба стримати. Її водять, але поки що менше", - поділилася мама акторки.

"На руці після операції у неї встановлено спеціальний апарат, можливо, днями його знімуть. І тоді вже накладуть шви. А ще через якийсь час піде розмова про можливу виписку. Потім буде період реабілітації", - пояснила вона.

Нагадаємо, торік Катерина Тишкевич зізналася, що через хронічний головний біль, від якого не допомагали пігулки, в неї виникали думки про суїцид.



Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів