"Не відповідає дійсності": посол України в Японії спростував розповідь Клопотенка про погану репутацію борщу
Посол України в Японії Сергій Корсунський 27-го березня відреагував на заяву зіркового шеф-кухаря Євгена Клопотенка щодо репутації борщу в Японії через російську пропаганду.
Сергій зробив репост статті Євгена, яку опублікували ЗМІ, і заявив, що це помилкове твердження.
"Ні, це не відповідає дійсності. В Японії протягом двох років відкрито з десяток ресторанів української кухні, де подають борщ. У травні відкриваємо черговий, у Нагої. Постійно по всій країні українська громада проводить фестивалі борщу, і японці чудово знають, що борщ – то українська страва", – написав Корсунський.
"Ми всі робимо одну велику справу! Але й ще багато роботи попереду, щоб таких прикрих ситуацій не було, бо пропаганда ворога підступна! Єднаймось і лупаємо цю скелю. Рівень підтримки України в Японії неймовірний", - відповів Клопотенко у коментарях до посту посла.
Нагадаємо, днями Клопотенко повідомив, що йому відмовили у відкритті українського ресторану в Японії. За словами зіркового кухаря, перешкодою на шляху розповсюдження і впровадження української культури в Східній Азії став борщ, який помилково вважають російською стравою.
До речі, завдяки старанням Євгена Клопотенка у червні 2022 року український борщ внесли до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.