"Тіло наче ватне": Раміна розповіла про емоційний збій та пояснила, чому легко може лягти під танк

13 жовтня 2023, 10:30

Блогерка Раміна Есхакзай зізналася, що впродовж війни пересталата відчувати будь-які емоції.

У мережі вона розказала про вибір нових розваг і хобі та попросила поради у підписників.

"Я перестала відчувати емоції. Зрозуміла це, коли рефлекторно раділа, але в душі пустота. Так само з відчуттям болю чи страждань.

Ми з психологом виявили, що я заборонила собі відчувати біль та безсилля. Я блокую ці емоції. А наш організм влаштований так, що він не може блокувати лише біль чи страждання, а блокує все", - розповіла блогерка.

Просто трапився збій. І це нормально для людини, яка живе в країні, де йде війна і щодня гинуть люди, - пояснила Раміна

"Просто трапився збій. І це нормально для людини, яка живе в країні, де йде війна і щодня гинуть люди", - пояснила Раміна


"Також я зрозуміла, чому можу залізти на скелю, лягти під танк, наблизитися до позицій ворога, - це все через те, що зникла чуттєвість. Тіло наче ватне. ⠀

В понеділок в мене розмова з психіатром, щоб виключити депресію, ПТСР чи розлад адаптації. Не хочу навішувати собі діагнозів, спеціаліст розбереться", - зазначила Раміна.

Есхакзай також пояснила, що відтепер щотижня їй доведеться робити нову дію, яка приносить задоволення і попросила у підписників нових ідей.

Як відомо, не лише Раміна зазнала емоційного застію під час війни. Якось прима-балерина Христина Шишпор зізнавался, що навіть набрала зайві кілограми через депресію і стрес.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів