Гапчинська розказала про стан чоловіка після поранення на фронті, панічні атаки сина та підтримала Морозюк

2 лютого, 14:45

Художниця Євгенія Гапчинська, чий дім під Макаровом потрощили та розграбували російські загарбники, розказала про травму чоловіка на службі та як її 6-річний син переживає війну.

В інтерв'ю YouTube-проєкту "Наодинці" вона також розповіла, що думає стосовно скандалу навколо художниці Соні Морозюк.

Як відомо, чоловік Євгенії Дмитро від початку повномасштабного вторгнення захищає країну з лав ЗСУ. У листопаді минулого року захисник отримав серйозне поранення. Нині він перебуває в лікарні.

"Дмитро зараз поранений перебуває в лікарні. Він отримав поранення ще в листопаді. У нього розірвано міною кість і три осколки в спині. Йому зробили вже першу операцію у Харкові. Йому пересадили шкіру з ноги на руку. Зробили ще одну операцію в Києві і робитимуть ще третю", - розповіла художниця.


За словами Євгенії, після реабілітації військово-лікарська комісія буде вирішувати, чи звільняти Дмитра зі служби.

Художниця також розповіла, що в її 6-річного сина почалися жахливі панічні атаки, а ще йому складно даються розмови з батьком-військовим.

"Він важко переживає війну. Він важко пережив ці всі переїзди у нього були дуже важкі панічні атаки, його трясло, він боявся до ванни заходити, він кричав, це були дуже страшні панічні напади. Він ходив до психолога, а потім сказав, що не хочу.

З татом спілкується через відеозв'язок, але іноді йому хочеться так плакати, що він не може з ним розмовляти. Коли чоловік телефонує, син плаче, біжить до своєї кімнати і каже, що не може розмовляти", - розказала Євгенія.

Чоловік Гапчинської разом з сином

Чоловік Гапчинської разом з сином

Поспілкувалися і про творчість. Євгенія не пройшла повз і підтримала свою колегу, художницю Соню Морозюк, яка опинилася в центрі корупційного скандалу через свого колишнього нареченого Романа Гринкевича.

"Соня Морозюк робила свої картини так, як відчувала і вважала за потрібне. Людям це подобалося. Кожна творчість має право на існування. Я по-доброму ставлюся. Це родині Гринкевичів потрібно соромитися своїх дій. Соня Морозюк – вона митець. Їй соромитися своїх картин не потрібно", - зазначила Гапчинська.

"Я дізналась про Соню Морозюк за тиждень до цього скандалу. Я побачила її інтерв'ю, де вона каже, що працює від п'яти ранку і заробила собі на квартиру. Я дивилася інтерв'ю і мені сподобалася ця дівчинка і її картини.

Потім я просто з жахом дізналась, що є зв'язок між діями Гринкевича. Але навіть після цього я вважаю, що Соня Морозюк – це людина, яка малювала свої картини і малювала їх класно. Соню я поважаю за її картини, за те, що вона працює", - додала художниця.

Розповіла Євгенія і про свої заробітки під час війни.

"У середньому картини коштують 1-2 тисяч доларів. Великі можуть коштувати шість тисяч доларів, сім, максимум десять. На замовлення, як правило, роблю маленькі роботи", - зазначила вона.



Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів