Твідові, у смужку, монохромні та деконструйовані: трендові костюми 2024 року. Фото

3 квітня, 09:00

3-го квітня відзначається день твіду. Історія цього умовного свята оповита таємницями його походження. Одні вважають, що мовиться про Вільяма Твіда на прізвисько "Бос" – американського політика-шахрая. Інші – говорять безпосередньо про матеріал.

Та як би там не було – це гарна нагода згадати трендові костюми з твіду, які будуть популярні, зокрема, і в 2024 році. ТаблоID зібрав повний список модних жіночих та чоловічих тенденцій.

Які жіночі костюми модні цього сезону

Жіночий костюм випромінює силу та вишукану впевненість. І цього сезону він стане у пригоді не лише для офісу, але й навіть посиденьок із друзями у барі. Модні дизайнери та бренди продемонстрували різноманіття варіацій для 2024 року.

Твідові костюми

Більше твіду! Здається, саме таким гаслом керувалися творці весняного показу Chanel 2024. Твід був присутній у м’яких максі-сукнях з глибокими V-подібними вирізами, жакетах та, звісно, костюмах-двійках. А саме жіночий костюм зі спідницею, за версією бренду, має домінувати цього сезону.


Як бачимо, цього сезону варто обирати твідові костюми світлого кольору

Як бачимо, цього сезону варто обирати твідові костюми світлого кольору

Chanel поєднав твідові костюми зі взуттям на пласкій підошві, наприклад, балетками та навіть в'єтнамками

Chanel поєднав твідові костюми зі взуттям на пласкій підошві, наприклад, балетками та навіть в'єтнамками

Твід – груба щільнотканна вовняна тканина, яка походить із Шотландії. Вона витримує суворі кліматичні умови. Твід був улюбленим матеріалом англійських монархів ще з 18-го століття. Та й досі представники королівської родини не відмовляються від нього.

Королева Іспанії Летісія у модному твіді

Королева Іспанії Летісія у модному твіді

Фото Getty Images
Сестра Кейт Міддлтон Піппа обирає total твід

Сестра Кейт Міддлтон Піппа обирає total твід

Фото: Getty Images

Вважається, що жіночий та чоловічий твід відрізняються. У першому переважають специфічні, фантазійні варіанти та рельєфна фактура, а в другому – монокольори та, наприклад, шотландська клітинка.

Тому стильний жіночий костюм із твіду точно має бути в гардеробі цього року.

Костюми у смужку

Класична класика – смужка – знову в трендах. Як пише Vogue, це ще один musthave у гардеробі. Щоб безперечно осідлати модну хвилю, варто обирати саме тонку смужку, широкі, довгі штани чи спідницю і жакет. Такий образ вдало доповнюватиме біла база та сонцезахисні окуляри.

Дизайнерка Катерина Сільченко обирає сірий оверсайз-костюм з оригінальною коричневою смужкою

Дизайнерка Катерина Сільченко обирає сірий оверсайз-костюм з оригінальною коричневою смужкою

Костюм-трійка

Особливу увагу цього року варто звернути на костюми-трійки. Широкі штани та жакет оверсайз стануть повноцінним ансамблем із жилеткою однакового кольору. Такий образ дає волю експериментам, зокрема, із взуттям. Сміливо можна обирати навіть кросівки. Бо більш зручного для весняних вуличних прогулянок ще точно не придумали.

Акторка Єва Лонгорія використовує жилет, як базу.

Деконструйовані костюми

Сучасні модні тенденції наполягають на самовираженні та комфорті. Ці дві особливості поєднали у собі так звані деконструйовані костюми. Тут варто придивитися до асиметричних вирізів, багатошаровості та штанів-карго. Доповнять такий образ сміливі прикраси та оригінальне взуття.

Монохромні костюми

Обираючи класичні жіночі костюми у вигляді штанів та жакету, зверніть увагу на монохромну елегантність. Білий верх та чорний низ – ні, це не повернення до шкільної форми часів "нульових".

Дизайнерка Алекса Чанг комбінує об’ємний білий жакет і майку із чорними штанами вільного крою. В такому ансамблі сміливо можна йти у понеділок на ділові переговори, а потім відпочити з друзями у барі.

Поєднувати чорний та білий можна й навпаки

Поєднувати чорний та білий можна й навпаки

Саша Бо демонструє одразу всі тренди: костюм-трійку в кольорі бургунді, який вона доповнила модним взуттям і клатчем

Саша Бо демонструє одразу всі тренди: костюм-трійку в кольорі бургунді, який вона доповнила модним взуттям і клатчем

Костюм 70-х

Мода повертається і не винятком є костюми. 70-ті передають упевнений "привіт" через двоборті жакети та штани-кльош. Доповнити такий образ можна футболкою-базою, великим сонцезахисними окулярами у квадратній оправі.

Які чоловічі костюми у тренді?

Тренди чоловічої моди теж схиляються до комфорту, самовираження та відходу від загальних правил. Тут домінуватимуть три основні напрямки.

Костюми оверсайз

Основна суть костюма-оверсайз полягає у пропорціях. Це вільний, але не занадто квадратний крій двобортих піджаків, щоб не обтяжував силует. Плечі можуть трохи виходити за природну лінію і таке розширення є основним.

Ключову роль відіграють якісні тканини, які драпіруються. Щоб урівноважити силует-оверсайз, варто обрати приталену сорочку чи футболку.

Приталені костюми

На противагу попереднім гравцям своєї популярності не втрачають приталені – класичні чоловічі костюми. Зокрема, піджаки мають щільно прилягати до тіла, підкреслюючи силует. Такий крій може бути трохи незручним для тих, хто має неідеальну фігуру.

Девід Бекхем має ідеальну фігуру, тому не боїться обирати приталені піджаки

Девід Бекхем має ідеальну фігуру, тому не боїться обирати приталені піджаки

Фото: Getty Images

Власне, принципова відмінність приталених костюмів із оверсайз полягає у кількості тканини. Останні мають більший запас, що забезпечує більшу посадку.

Твідові

Так, як і в прикладі з жіночими, в чоловічому гардеробі теж матимуть свою популярність твідові костюми, як пише GQ. Це дуже практичний матеріал для чоловіків. Костюми-двійки з відповідної тканини можна було побачити у колекціях Amiri, Dior та Fendi.

А взагалі, якщо хочете насолодитися естетикою твідових костюмів, варто преглянути серіал Гострі картузи з цьогорічним володарем Оскара Кілліаном Мерфі

А взагалі, якщо хочете насолодитися естетикою твідових костюмів, варто преглянути серіал "Гострі картузи" з цьогорічним володарем "Оскара" Кілліаном Мерфі

Фото: Кадр з фільму

До речі, для літа можна розглянути варіант із шортами.

Які кольори обрати для костюмів 2024?

Ми вже писали про трендові кольори 2024 року, але в розмові про костюми тут варто звернути увагу на наступні:

  • кобальтовий синій. Цей відтінок є універсальним і підходить як для офіційних, так і не дуже зустрічей;
  • приглушений ліловий. Це ідеальний варіант для тих, хто хоче відійти від традицій, але не надто далеко;
Співачка Даша Астаф'єва у стильному ніжно-ліловому костюмі

Співачка Даша Астаф'єва у стильному ніжно-ліловому костюмі

  • зелений шавлієвий. Природні кольори продовжують своє домінування. Такий відтінок буде водночас освіжаючим та заспокійливим;
  • димчасто-сірий. Він дозволить створити ідеальний елегантний образ;
  • класичний чорний чи білий. Тут без коментарів – просто musthave;
  • бордовий + темно-синій. Бордовий став улюбленцем Gucci у показах зимової колекції 2024, а в тандемі із темно-синім він створить неймовірну вишуканість;
Акторка Анна Саліванчук у стильному костюмі-бордо, який доповнює кросівками

Акторка Анна Саліванчук у стильному костюмі-бордо, який доповнює кросівками

  • земляно-коричневий. Як уже відзначалося, природні кольори беруть свою перевагу, тому цей відтінок не буде винятком;
  • жовтогарячий. Його варто використовувати у якості певних акцентів в образі.

Як стилізувати костюми?

Тож, популярними будуть як костюми зі спідницями, так і зі штанами. Однак варто звернути увагу на їхню стилізацію.

Щоб такий образ не здавався нудним і винятково офісним, оберіть антиколір. Поєднуйте штани із футболкою та кросівками чи сексуальними туфлями на шпильці і маленьким клатчем. Масивні прикраси розставлять свої акценти.

Довіряйте перевіреним та улюбленим брендам. Обирайте якісні тканини та піклуйтесь про універсальність: подумайте, з чим можуть комбінуватися окремо штани та жакет.

До речі, жакети – одні із трендів серед модного верхнього одягу на весну 2024. Тут повний гайд про те, що і з чим можна стилізувати.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів