Елтону Джону не могли відмовити в усиновленні

15 вересня 2009, 11:08
Співаку Елтону Джону не відмовляли в усиновленні 14-місячного українського хлопчика Лева , повідомляє " Інтерфакс ".

У понеділок у Міністерстві заявили, що за українським законодавством популярний іноземний артист не може стати батьком українського малюка. Головною причиною цього є те, що артист не перебуває у шлюбі, який визнається в Україні.

Однак виявилося, що насправді Джону не могли відмовити в усиновленні з простої причини: співак навіть не подавав заявку на те, щоб стати батьком Лева.

"До нас офіційно Елтон Джон із заявою не звертався. Ні він, ані його представник. Якщо він й буде звертатися, то звертатиметься до Департаменту з усиновлення нашого міністерства", - пояснив співрозмовник агентства.

"Елтон Джон така ж людина, як і всі, є законодавство України, і немає сенсу під когось перероблювати закони. Якщо він до нас і звернеться, то буде розглядатися у нашому законодавчому полі", - додав він.


Щоправда, у міністерстві відмічають, що навіть якщо сер Елтон Джон і подасть заявку, то отримати дозвіл на всиновлення йому навряд чи вдасться. Оскільки відповідно до українських законів, українську дитину не може всиновити самотній іноземець.

Елтон Джон може не стати батьком українського малюка

Нагадаємо, британський співак живе в одностатевому шлюби з Девідом Фернішем. Та українське законодавство такі шлюби не визнає.

"У нас чітко визначено що таке родина - це чоловік і жінка, а так як в Елтона Джона шлюб з чоловіком, то за нашим законодавством він самотній", - пояснили в міністерстві.

Окрім цього, відповідно до вітчизняного законодавства, різниця прийомних батьків і дітей не повинна перевищувати 45 років.

"Йому (Елтону Джону) 62 роки, дитині - всього 14 місяців і взагалі невідомо чи є ця дитина в базі (дітей на всиновлення). Крім того, у нас в законодавстві чітко визначено, що дитину, яка стає на облік, перший рік не має право всиновлювати іноземець", - повідомив в міністерстві.

Нагадаємо, днями артист відвідав спеціалізований будинок для ВІЛ-позитивних дітей у місті Макіївка Донецькій області.

Там британського артиста буквально підкорив 14-місячний ВІЛ-позитивний хлопчик Лев. Тож Елтон Джон зізнався журналістам, що не проти разом зі своїм партнером Девідом всиновити українського малюка.

Фото надане Фондом Олени Франчук

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів