"Океан Ельзи" візьметься за старе

13 листопада 2009, 14:05

Відомий гурт "Океан Ельзи", який нещодавно презентував нову пісню, готується випустити новий альбом. Платівка стане таким собі поверненням до звучання Вакарчука і Ко зразка 1999-го-2000-го років.

Очікується, що нове дітище колективу з'явиться у продажу першого березня наступного року. Однак остаточна дата виходу та назва альбому будуть відомі лише після новорічних свят. Саме тоді буде зрозумілим, чи вкладаються артисти у запланований графік.

Та вже відомо, що у майбутня платівка матиме кілька нюансів, які відрізнятимуть її від попередніх альбомів.

А найголовніше те, що "Океан Ельзи" вирішив відійти від експериментів зі звучанням та повернутися до свого старого саунду зразка альбому "Янананебібув".


"Ось в альбомах "GLORIA" і "Міра" багато експериментів, адже тоді ми думали у першу про те, як би здивувати! Адже до того часу нами вже багато було зроблено і хотілося чогось нового", - розповів лідер колективу Святослав Вакарчук.

"І хоча мені дуже подобаються ці альбоми, особливо "GLORIA", інколи за цими експериментами губиться початкова емоція. Тому, записуючи наші нові пісні, ми робили все зовсім по-іншому", - додав співак.

До речі, музиканти свідомо відмовилися від накладання оркестру, від запрошених музикантів зі сторони. А також від екзотичних інструментів.

Хоча в деяких композиціях все ж таки будуть звучати справжня пилка, стукіт кулаками по роялю чи клацання компакт-дисками. Але ці експерименти створювалися силами самих учасників "Океану Ельзи".

Музиканти записали в студії вживу основні музичні партії усіх пісень всього за п'ять днів.

"Наразі у нас таке відчуття, як і у 1999-му - 200-му роках, коли треба було зробити щось суттєва і сильне. Ось тепер приблизно той самий настрій", - додав Вакарчук.

За матеріалами M-PRESS Media Technologies з посиланням на ФДР Медиа Сервис

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів