Ротару рятують хіміотерапією

28 липня 2010, 12:47
Відомій співачці Софії Ротару провели курс хіміотерапії, повідомляє " News Music " з посиланням на "Тайны звезд".

Артиста 35 останніх років жила з туберкульозом легенів. Коли тоді ще 27-річній Ротару поставили вбивчий діагноз, вона не повірила своїм вухам.

У ту пору туберкульоз вважався смертельним вироком. Більш того, ганебною заразою, якою хворіють лише одні кримінальні особисті, бомжі, тощо.

Щоправда, медики пояснили співачці, що туберкульоз - страшне інфекційне захворювання, підчепити яке може хто завгодно і де завгодно.

Після постановки діагнозу почалися довгі дні медичних обстежень і жахливих процедур. Софії Ротару доводилося приймати гори медикаментів. У результаті хворобу перемогти все ж таки вдалося.


"Так, Ротару перенесла туберкульоз. Викликає повагу її мужність не приховувати цього і залишитися в строю, щоб гідно дарувати свій талант людям!", - підтвердила співробітник Національного інституту фтизіатрії і пульмонології імені Ф. Яновського в Києві.

Та, як і всім хворим, які перенесли це захворювання, Ротару кілька разів на рік доводиться повторювати курс лікування, щоб уникнути рецидивів.

Слід зазначити, що свого часу медики відкрили новий спосіб боротьби з наслідками туберкульозу - хіміотерапію, що частіше асоціюється з хворими на рак.

Зараз "хімія" - найбільш дієвий метод порятунку від бактерій, які залишилися в організмі і які можуть жити там роками. Зважилася вдатися до цього методу і Ротару.

Окрім туберкульозу, Софію Ротару дістала й важка астма, через яку у зірки почалися проблеми з голосом. Співачці довелося навіть переїхати жити до Криму - тільки місцеве цілюще морське повітря і рятувало її легені.

Фото "News Music"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів