Джеймс Камерон занурився на дно Байкалу

16 серпня 2010, 15:52

Голлівудський режисер, "батько" фільму "Аватар" Джеймc Камерон відсвяткував свій день народження на дні озера Байкал.

Занурення батискафу "Мир" з американським режисером на борту пройшло вдало, повідомляє "Інтерфакс".

Кінематографіст провів на дні озера більше чотирьох годин, як розповіла представник Фонду сприяння збереженню озера Байкалу Інна Крилова.

"Занурення відбулися на півдні Байкалу біля мису Товстий район Навколобайкальської залізниці. До складу екіпажу глибоководних населених апаратів " Мир-1 ", який пілотував Герой Росії Анатолій Сагалевич, увійшли Джеймс Камерон і відома дослідниця Світового океану, біолог Сільвія Ерл", - розповіла Крилова.


Перед зануренням Камерону вручили подарунок - спеціальний годинник гідронавта. Таким чином екіпаж привітав режисера з 56-річчям, яке той відзначає 16-го серпня.

"Свої враження про побачене на дні Байкалу режисер висловить увечері в колі друзів-океанологів, з якими співпрацює вже 20 років", - відзначила представник Фонду.

Камерон опинився на дні Байкалу

Також у зануренні взяв учать ще один апарат "Мир-2", на борту якого був Герой Росії Євгеній Черняєв, учасник глибоководної експедиції "Арктика 2007" Майкл Макдауелл і письменниця, автор книги "Аватар. Ілюстрована історія Пандори" Марія Вільхельм.

"Мир-1" занурився на глибину 1368 метрів. "Мир-2" досяг глибини 1270 метрів. Учасники експедиції сьогодні досліджували берегову лінію Байкалу. Через 4,5 години після початку занурення обидва апарати благополучно піднялися на поверхню. Наразі на озері розпочався сильний вітер, синоптики прогнозують шторм, тому завтра занурень не буде ", - сказала співрозмовниця агентства.

До слова, Камерон і раніше занурювався на глибини. Зокрема, напередодні зйомок фільму "Титанік". Тож і після "відвідин" дна Байкалу від режисера, ймовірно, можна буде очікувати нову картину про підводні світі.

Фото baikalfund.ru

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів