У "мафіозні" роки Берлусконі мав пістолет та власного гангстера?

21 вересня 2010, 17:33

Знайшлося невідоме досі фото італійського прем'єра Сільвіо Берлусконі.

Екстравагантний політик, ім'я якого нині нерідко фігурує на світових шпальтах у зв'язку із секс-скандалами або епатажними заявами, у далекі 1970-ті роки сфотографувався із пістолетом "Magnum 357".

Промовисту чорно-білу світлину, зроблену в 1977-му році раптом виявив у своїх архівах фотограф Альберто Ровері, пише "The Daily Mail" із посиланням на "L'Espresso".

"Мій бос дав мені завдання зняти Берлусконі для медіа-журналу, а я сказав "Хто він?". Мій бос відповів: "Він збирається придбати (газету) "Giornale" та відкрити телестанцію. Запам'ятай мої слова, за деякий час про нього заговорять", - пригадує фотограф.


"Маленький, але потужний" - цей опис підходить як до "Magnum", так і до його власника, як зазначає видання. Про Берлусконі у ті часи говорили як про "бізнесмена, який знає, як себе захистити".

Фотограф пригадує, як після зйомки Берлусконі запросив його на обід та перед тим, як вийти з офісу, дістав два пістолети - для себе та для водія.

Берлусконі зразка кінця 1970-х

"Він побачив, що я шокований та сказав: "Чи маєте ви уявлення, як багато підприємців нині викрадають?", - розповідає Ровері.

Про те, що злочинний задум викрасти Берлусконі справді існував, розповів свого часу Гаспаре Маноло, який був інформатором у складі банди.

"Найбільш істотним викраденням, до якого я був залучений, було сплановане, але так і не здійснене - у 1970-их, коли нам наказали викрасти Берлусконі", - повідомив він у інтерв'ю.

На користь Берлусконі спрацювало те, що в ті буремні часи на нього працював такий собі Вітторіо Мангано, мафіозний гангстер з Палермо. Пізніше останній був засуджений за два убивства, і за десять років він помер у в'язниці.

Скріншот з "The Daily Mail"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів