ДіКапріо, Камерона і Пітта визнали авторитетами в кіно

30 вересня 2010, 12:49

Свій список найбільш впливових постатей кіноіндустрії представило британське видання "The Guardian".

Першу десятку очолив режисер Джеймс Камерон, а найвпливовішим актором, а також наймолодшою фігурою в рейтингу став Леонардо ДіКапріо.

З розривом у 12 років два фільми Камерона очолили списки найкасовіших за всю історію кіно - 1,8 мільярдів, що їх здобув у світовому прокаті "Титанік", перевершив "Аватар" із 2,7 мільярдами.

Як жоден інший режисер, Камерон захоплюється новаторськими технологіями. Як би не 3D, Камерон вигадав би щось інше, адже він завжди має перебувати в авангарді інновацій, зазначає видання.


Джеймс Камерон - найавторитеніша постать у кіноіндустрії

На другій сходинці перебуває режисер таких знакових стрічок як "Щелепи", "Інопланетянин", "Список Шиндлера" та "Спіймай мене, якщо зможеш" - Стівен Спілберг. Останнього недоброзичливці звинувачують у показній сентиментальності, а також в тому, що американське кіно витіснили "розважальні" фільми.

Актор Леонардо ДіКапріо посідає третє місце. Катастрофа великого корабля піднесла його на гребінь світової слави. Журналісти досі таврують 35-річного актора як "серцеїда", але ті дні давно в минулому.

Четверту сходинку посідає креативний директор студій Pixar та Walt Disney Animation Studios, режисер мультфільмів "Історія іграшок" та "Історія іграшок 2" Джон Лассетер.

ДіКапріо останнім часом перейшов на ролі серойзних чоловіків

На п'ятому місці знаходиться актор та продюсер Бред Пітт. Його цікава гра завжди затьмарювало його гарний вигляд. Тож не варто гадати, що у свої 46 років він вже мало чого вартий як актор.

Шосте місце посідає режисер стрічок "Бетмен: Початок" та "Темний лицар" Крістофер Нолан. Лише ці два його фільми заробили 1,3 мільярдів доларів у прокаті.

Затятий працеголік із тяжкою вдачею, продюсер-"ветеран" Скотт Рудін посідає сьому сходинку. Дві його стрічки - "Нафта" й "Старим тут не місце" здобули визнання на церемонії вручення "Оскара" у 2008-му році.

Восьме місце має Квентін Тарантіно, чия картина 2009-го року "Безславні виродки" зібрала 8 номінацій на "Оскар".

Тарантіно заслужено опинився серед найкращих

На дев'ятому щаблі знаходиться 50-річний актор Джордж Клуні, чия стрічка "Американець", попри невтішні рецензії на кшталт "найнудніший трилер року" став одним з лідерів прокату в Америці.

Завершує першу десятку найвпливовіших фігур кіногалузі міністр культури Великобританії Ед Вейзі.

До сотні ж найбільш авторитетних діячів потрапили також актори Джонні Депп (11), Анджеліна Джолі (18), Кейт Вінслет (29), Кіра Найтлі (38), Крістін Скотт Томас (74) та комік Саша Барон Коен (26), режисери Рідлі Скотт (15), Тім Бартон (17), Мартін Скорсезе (20), Гіллєрмо дель Торо (37), Гай Річі (56), Софія Коппола (64), Педро Альмодовар (84) і продюсер Пітер Джексон (24).

Фото "АР", "Reuters" та "АР"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів