Джеймс Камерон заробив більше за справжнього мужика

3 лютого 2011, 10:38

Рік, що минув, став найвдалішим для гаманця режисера Джеймса Камерона. Непогано в 2010-му році заробили також його колеги Стівен Спілберг, Крістофер Нолан та Тім Бертон, а ще "Капелюшник" Джонні Депп та "справжній мужик" Леонардо ДіКапріо.

Минулорічні заробітки видатних голлівудських кіноперсон підрахувало видання "Vanity Fair".

Отже, найвища позиція в "топ-40" належить авторитетному режисерові Джеймсу Камерону. Заробітком у 257 мільйонів доларів він значною мірою завдячує своєму фільмові "Аватар".

Лише ліцензії на тематичні іграшки принесли йому 5 мільйонів, а в світовому прокаті стрічка загалом зібрала 1,95 мільярдів.


Камерон заробив за рік найбільше за усіх зірок Голлівуду

На другу сходинку із минулорічної 21-ї піднявся актор Джонні Депп, заробивши 100 мільйонів доларів.

Роль навіженого Капелюшника у стрічці "Аліса в Дивокраї" принесла йому 40 мільйонів. За стрічки "Пірати Карибського моря: На дивних берегах" і "Турист" зірці заплатили відповідно 35 та 20 мільйонів.

На третьому місці перебуває режисер Стівен Спілберг. За минулий рік він заробив 80 мільйонів доларів, значну частину цих грошей – завдяки відкриттю тематичних парків "Universal Studios".

Четверте місце займає режисер "Початку" Крістофер Нолан. Цей фільм приніс йому 69 мільйонів, тоді ж як увесь заробіток за минулий рік склав 71,5 мільйонів доларів.

Ні цій же стрічці непогано заробив і актор Леонардо ДіКапріо, який зіграв головного героя Домініка Кобба. Загалом 2010-й рік приніс йому 62 мільйони доларів та, відповідно, п'яте місце в рейтингу.

Шосте місце належить режисеру "Аліси в Дивокраї" Тіму Бертону (53 мільйони), сьому сходинку посідає актор та режисер Адам Сендлер (50 мільйонів), восьму – режисер та продюсер "Похмілля у Вегасі" Тодд Філліпс (34 мільйони).

Адам Сендлер збагатів за рік на 50 мільйонів

Дев'яте місце, випередивши своїх колег за фільмом "Сутінки", посідає 18-річний красунчик - "перевертень" Тейлор Лотнер, який має 33,5 мільйонів доларів. Завершує десятку зірка "Шерлока Холмса" Роберт Дауні-молодший із заробітком у 31,5 мільйонів.

До двадцятки потрапили: юна актриса Крістен Стюарт (13-те місце), Роберт Паттінсон (15), найбажаніша холостячка Дженніфер Аністон (18) та "любитель грибів" Ніколас Кейдж (20).

У "топ-40" увійшли Анджеліна Джолі (21), Сандра Баллок (22), молодий татко Оуен Вілсон (26), особистий Санта-Клаус олігарха Абрамовича – комік Бен Стіллер (30), режисер Мартін Скорсезе (32), Том Круз (35) та щаслива наречена Різ Візерспун (36).

Останню, 40-ву сходинку в списку, посідає "поліцейський із Беверлі-Хіллз" – актор Едді Мерфі.

Фото "АР" з сайту ctv.ca та "Reuters"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів