Наталі Портман шокувало "расистське" відео з Гальяно

1 березня 2011, 17:20

Цьогорічна оскароносиця Наталі Портман відтепер не бажає мати нічого спільного із модельєром Джоном Гальяно, обурена його антисемітськими висловлюваннями.

Засудження акторки, яка є лицем парфумів "Miss Dior Cherie", викликало відео, на якому 50-річний дизайнер, зокрема, зізнається в любові до Гітлера та згадує про газові камери, пише "The Sun".

"Я глибоко шокована та обурена відео з коментарями Джона Гальяно, яке з'явилося сьогодні… У зв'язку з цим відео та як людина, яка горда бути єврейкою, я жодним чином не матиму відношення до пана Гальяно", - заявила зірка.

"Сподіваюся, що ці жахливі коментарі хоча б нагадають нам, що слід думати та діяти так, щоб здолати ці забобони, які досі існують, що суперечить усьому прекрасному", - додала Портман.


Портман не хоче мати відношення до Гальяно

Відео із промовою Гальяно, щедро присмаченою лайкою, передали виданню відвідувачі паризького кафе, в присутності яких дизайнер відверто ділився своїми міркуваннями.

"Такі люди як ви, були б мертві. Ваші матері, ваші пращури, усі були б, в біса, потруєні газом. Я люблю Гітлера", - сповіщає на відео Гальяно.

Цим публічним одкровенням Гальяно передував його арешт у четвер – за підозрою в нападі на пару відвідувачів у тому ж кафе "Le Perle", Джеральдіну Блох та Філіпа Віргітті.

Як стверджують постраждалі, тоді дизайнер також дозволив собі відпускати образи антисемітського характеру. Зокрема, Гальяно назвав жінку "брудною єврейською пикою".

Гальяно своєю "любов'ю до Гітлера" відсахує від себе людей

Щоправда, один зі свідків інциденту стверджує, що Гальяно звернувся до сусідів із закликом на кшталт "Будьмо!", на що ті заходилися його ображати.

Сварка закінчилася в поліцейському відділку, але модельєр поводився "дуже спокійно та мирно". Очевидець стверджує, що не чув від нього нічого "антисемітського чи антирелігійного", повідомило британське видання "Vogue".

Вочевидь, такої ж думки дотримується й адвокат Гальяно. Адже у той самий день проти Блох та Віргітті було подано скаргу у відповідь – дизайнер звинуватив пару в наклепі, погрозах та завданні тілесних ушкоджень.

До завершення розслідування в цій справі модний дім "Christian Dior" поки що прийняв рішення відсторонити Гальяно від виконання обов'язків креативного директора.

Фото "The Associated Press" та "Reuters"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів