Гальяно вибачився за поведінку, але винним себе не визнає

3 березня 2011, 11:36

Британському дизайнеру Джону Гальяно за висловлювання антисемітського характеру доведеться відповідати у суді, незважаючи на публічні вибачення метра.

У середу представники Гальяно, який наприкінці лютого опинився у центрі скандалу, розповсюдили у ЗМІ публічні вибачення дизайнера, пише "Le Nouvel Observateur".

"Після подій, які відбулися увечері минулого четверга, я не міг публічно висловитися стосовно того, що сталося, але я повинен пояснити свою позицію", - сказав Джон Гальяно у заяві, поширеній його адвокатами у Лондоні.

"Я, безумовно, приношу свої вибачення, якщо моя поведінка могла когось шокувати", - сказав Гальяно.


"Антисемітизму й расизму не місце у нашому суспільстві", - заявив дизайнер, стверджуючи, що "все життя", він "боровся проти забобонів, нетерпимості та дискримінації", з якими він і сам "стикався".

Гальяно вибачився, але запізно?

При цьому, як зазначає видання, Джон Гальяно повністю заперечує звинувачення, висунуті проти нього.

Повідомляється також, що дизайнер муситиме постати перед судом. Гальяно загрожує шість місяців в'язниці і 22500 євро ($31000) штрафу.

Судовий розгляд може відбутися у період між квітнем і червнем 2011-го року, уточнює "Los Angeles Times".

За словами деяких інформаторів, у тому числі з оточення Гальяно у модному домі Dior, дизайнер вже кілька місяців зловживає алкоголем.

Окрім тиску від підготовки нової колекції, Гальяно буцімто ніяк не міг оговтатися від смерті у 2007-му році Стівена Робінсона, який протягом 20 років був його другом і головним співробітником.

Гальяно загрожує 6 місяців в'язниці і 22500 євро штрафу

А за інформацією Сюзі Менкес з "Herald Tribune", у середу Джон Гальяно буцімто залишив Францію для того, щоб почати курс реабілітації.

Нагадаємо, у четвер 24-го лютого, ввечері, у кав‘ярні одного з паризьких кварталів п‘яний Джон Гальяно публічно образив кількох осіб стосовно їхнього походження та релігійної приналежності. Врешті дизайнер був заарештований

Незабаром в інтернеті з‘явилося відео, на якому метр непристойно лається на людей, згадує газові камери та зізнається у любові до Гітлера.

Громадськість, зокрема деякі зіркові клієнти Джона Гальяно, гостро відреагували на подібну скандальну поведінку зірки фешн-індустрії.

І вже у вівторок модний дім "Christian Dior" прийняв рішення звільнити іменитого дизайнера з посади креативного директора за його антисемітські та расистські висловлювання.

Фото "The Associated Press" з "Le Monde", а також фото "Reuters" з "Ouest-France"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів