Оприлюднені перші аудіозаписи у секс-справі Берлусконі

6 квітня 2011, 11:33

У скандальній справі проти прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі з'явилися нові докази – аудіозаписи.

Напередодні судового засідання, яке призначене на середу в Мілані, були оприлюднені три записи телефонних розмов політика, повідомляє "The Daily Telegraph".

На першому з трьох аудіо, датованому 1 серпня 2010-го року, Берлусконі говорить зі своєю співробітницею Ніколь Мінетті. Вважається, що англо-італійська танцівниця і колишній стоматолог-гігієніст замається поставкою дівчат прем’єру, за що той просунув Ніколь у депутати регіональної ради Ломбардії.

У записаній розмові 25-річна Мінетті попереджає Сільвіо, що прокурор хоче допитати її про стосунки Берлусконі із марокканською танцівницею Рубі, справжнє ім'я якої Каріма Ель Махруг.

"Добре. Важливо те, що є різні люди, які можуть поручитися за те, що (Рубі) збрехала про свій реальний вік", - дещо струрбованим голосом відповів Берлусконі.

"Щойно вони це підтвердять, більше нічого буде сказати. Ми просто допомогли їй (Рубі), бо пожаліли її. Будемо сподіватися, що ситуація не стане катастрофічно", - додав прем’єр.

Ніколь Мінетті доставляла Берлусконі повій?

До слова Рубі запевняє, що коли вона вперше почала навідуватися на приватні вечірки Берлусконі в лютому минулого року, то сказала, що їй 24 роки. Хоча насправді тоді дівчині було лише 17.

Прокуратура вважає, що Рубі була однією з багатьох жінок, які жили за рахунок італійського прем'єр-міністра в квартирах у Мілані.

Вважається, що Берлусконі спав із неповнолітньою танцівницею 13 разів. Однак Рубі каже, що немала сексуальних стосунків з 74-річним політиком.

У другій оприлюдненій розмові, записаній 26-го вересня минулого року, прем’єру на його віллу під Міланом зателефонувала російська актриса Раїса Скоркіна. Жіночка заявила, що в неї "закінчився бензин".

Спочатку Берлусконі не зрозумів, що вона має на увазі. Але потім сказав: "А, розумію… Добре, я скажу Спінеллі".

Політик мав на увазі свого бухгалтера Джузеппе Спінеллі, який, на думку прокурорів, розподіляв в оточенні Сільвіо сотні тисяч євро.

Третя оприлюднена розмова відбулася 4-го жовтня між Берлусконі і домініканкою Марістель Поланко. Остання просить у прем’єра допомогти їй знайти роботу на телебаченні, і той погоджується.

Берлусконі каже, що не ухилятиметься від розгляду свої справи, але на суд у середу не прийде

Якщо суд в Мілані визнає Сільвіо Берлусконі винним у зловживанні службовим становищем та секусальних зв'язках з неповнолітньою, то політик ризикує відправитися у в'язницю на термін до 15 років. Якщо ж прем’єр отримає строк ув’язнення більш ніж п'ять років, то йому буде заборонено займатися громадською діяльністю до кінця життя.

Однак юристи кажуть, що прокуратурі буде важко довести факт сексу між Берлусконі та неповнолітньою танцівницею. Адже і сам Сільвіо, і Рубі заперечують, що мали інтимні стосунки.

До слова, згідно з нещодавнім опитування, проведеним середі італійців, скандал навколо Берлусконі добряче вплинув на його популярність серед виборців. Так, рейтинг політика впав з 50% у травні минулого року до рекордно низького рівня – 33%.

Фото "АР" та "Reuters"

IDEALMEDIA