ПРИНЦА ВІЛЬЯМА ОКІЛЬЦЮВАЛИ. ФОТО

29 квітня 2011, 13:41

У п’ятницю 29-го квітня у Вестмінстерському абатстві в самому центрі Лондона обвінчався онук королеви Великобританії принц Вільям та його обраниця Кейт Міддлтон.

Кейт Міддлтон у супроводі батька Майкла Міддлтона пройшла червоним килимом до вівтаря, де на неї вже чекав наречений.

Принц Вільям взяв за дружину Кетрін міддлтон

Після виконання гімну, священик виголосив урочисту промову. Після цього Вільям та Кейт обмінялися обітницями вірності. Текст шлюбних обітниць було взято з Книги загальних молитов 1662-го року.

Однак, у абатстві звучав дещо відредагований варіант. Так, Кейт, яку відтепер слід називати лише повним ім'ям Кетрін, виключила з обітниці обіцянку "підкорятися" чоловіку. Подібне було й на весіллі принцеси Діани та принца Чарльза.


Кетрін так і не стала принцесою

Після обітниць архієпископ Кентерберійський оголосив Вільяма та Кетрін чоловіком та дружиною та благословив їхній союз.

До слова, Кейт Міддлтон навіть після весілля не буде мати титулу принцеси. У п’ятницю вранці стало відомо, що королева Єлизавета II нарекла Кетрін титулом Її Королівська високість герцогиня Кембріджська. У свою чергу принц Вільям стане герцогом Кембріджським.

Нагадаємо, боярином на весіллі Кетрін та Вільяма став молодший брат нареченого – принц Гаррі, а подружкою нареченої – її молодша сестра Філіпа.

На весілля запрошено близько 1900 гостей. Серед них подружжя Девід та Вікторія Бекхем, сер Елтон Джон, екс-чоловік Мадонни режисер Гай Річі та інші.

Фото "Reuters"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів