Черновецький виїхав з дому, а Довгий шкодує грошей

18 травня 2011, 11:05

Мер Києва Леонід Черновецький залишив свій будинок у Конча-Заспі і розрахував свій домашній персонал.

Як пише газета "Сегодня", це було зроблено з метою економії.

"У дворі будинку Черновецького - тиша. У гаражі нудьгують два однакових "Мерседеса", всі вікна щільно закриті, в будинку тільки охоронець. Углядівши журналістів, він навіть не кинувся в погоню, як було раніше, лише махнув рукою, щоб забиралися", - йдеться у публікації.

"Черновецькі з'їхали. Пакували речі, спершу сина Стьопи, потім його дружини Аліни. А самого Леоніда Михайловича тут давненько не було видно", - розповіла одна з місцевих хатніх робітниць.


"Льоню-Космоса" притисла криза?

"Майже весь персонал розрахували. Тепер у нас тут справжня криза. І раніше на нас економили, а зараз конкуренція через звільнених. Моя знайома скаржилася, що якщо раніше їй до свят давали господарі премії, то ані на Великдень, ані до травневих свят нічого не дали і натякнули, що є охочі працювати за менші гроші", - сказала вона.

"Багато господарів шукають дешевший персонал, виганяють старих працівників і набирають нових. Якщо раніше нормальною була зарплата у 4000-5000 гривень, то тепер платять на 500-1000 гривень менше", - поскаржилася хатня робітниця.

Будинок Черновецького знелюднів

"Кажуть, що у свій будинок родина мера персонал брала тільки за рекомендацією Сандея Аделаджі, причому в основному з інших областей, щоб менше базікали про особисте життя господарів. Наприклад, їсти їм готувала жінка з Черкаської області", - пише видання.

Місцеві жителі кажуть, що "зазвичай у них з обслуги було людини 4-5 і ще охорона".

Як зазначає газета, скоротив свій домашній персонал і екс-секретар Київради Олесь Довгий.

Одна з колишніх співробітниць розповіла виданню: "Якщо раніше на прибирання до Олеся приходили 5 осіб по чотири рази на тиждень, то тепер майже нікого не запрошують. Платили по 4 тисячі гривень на місяць".

"Могли викликати і рано вранці і проти ночі, все залежало від того, як підуть гості. Хатні робітниці готували будинок до приїзду гостей - чистили, мили. А після гостей доводилося прибирати посуд, розставлений по всьому будинку, пляшки, заправляти ліжка", - сказала вона.

Фото "Сегодня"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів