"Жертва" екс-глави МВФ вигадала зґвалтування?

1 липня 2011, 16:17

Поліція не довіряє покоївці, яка обвинуватила колишнього главу МВФ Домініка Стросс-Кана у зґвалтуванні.

Прокуратура з'ясувала, що 32-річна уродженка Гвінеї постійно казала неправду, пише газета "New York Times" з посиланням на власні джерела у міській поліції.

У ЗМІ вже з'явилися припущення, що справа колишнього глави МВФ знаходиться на межі розвалу.

Нагадаємо, Стросс-Кан звинувачується у сексуальних домаганнях по відношенню до покоївки нью-йоркського готелю "Софітель", де він зупинився 14-го травня.


На основі свідчень 32-річної імігрантки з Гвінеї, політик був заарештований на борту літака, який буквально за кілька хвилин мав вилетіти до Парижа.

До слова, слідчі не ставлять під сумнів, що між екс-главою МВФ і покоївкою відбувся сексуальний контакт, однак у поліції немає жодних доказів, що йдеться про зґвалтування.

Зокрема, слідчі з'ясували, що за день до подачі заяви про зґвалтування, покоївка телефоном обговорювала з якимсь чоловіком вигоди, які можна отримати з обвинувачень на адресу Стросс-Кана.

Поліції вдалося також встановити, що ця людина - громадянин США був раніше засуджений за зберігання наркотиків. Також з'ясувалося, що протягом останніх років він кілька разів переказував гроші на рахунки "постраждалої". У цілому, іммігрантка одержала від нього близько 100 тисяч доларів.

У ході слідства, відзначає джерело в правоохоронних органах, викрито й іншу неправду. Покоївка затверджувала, що в неї був тільки один мобільний телефон. Однак з'ясувалося, що щомісяця вона оплачувала дзвінки з п'яти номерів.

За її словами, вона й раніше піддавалася зґвалтуванням, що, за її словами, вона вказувала в проханні про надання притулку в США. Однак у її документах не було виявлено згадувань про це.

Як відомо через цей скандал Стросс-Кан втратив свою посаду.

Фото "Reuters" з сайту uk.ibtimes.com

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів