Ландік збив на смерть 17-річного хлопця?

11 липня 2011, 12:21

У 2007 році депутат Луганської міськради Роман Ландік на своєму автомобілі наїхав на 17-річного хлопця і залишився безкарним.

Про це пише газета "Сегодня" із посиланням на власні джерела.

"Майже щороку була якась історія за участі Роми, але його все тато прикривав. Наприклад, у 2007-му Роман на своєму авто наїхав на 17-річного хлопця. Були свідки, які бачили, що він був за кермом. Але потім втрутився батько - знайшлася інша людина, яка сказала, що це вона керувала машиною, взяла провину на себе", - розповіли газеті у міліції.

"Що зараз з цією людиною - не знаю, але 17-річний хлопець помер, а Рома - на волі. Потім він чоловікові щелепу вибив - і теж безкарно, людина не стала подавати заяву", - додало джерело видання.


Як відомо, раніше повідомлялося, що сина депутата Партії регіонів Володимира Ландіка Романа затримано "по гарячих слідах".

Син регіонала Володимира Ландіка не лише б'є дівчат, а й вибиває чоловікам щелепи, а молодих хлопців збиває на смерть?

Як розповіло газеті "Комерсант-Україна" джерело у МВС, "його (Ландіка) не встигли оголосити в міжнародний розшук, тому в російських колег не було на нього орієнтувань".

"Ми не зверталися по допомогу до МВС Росії й не планували домагатися офіційної процедури екстрадиції. Щоб заощадити час розслідування, ми перевезли його як звичайного громадянина, який перетинає кордон", - сказав співрозмовник газети.

У МВС переконані, що незалежно від того, як буде поводитися постраждала від побиття Ландіка Марія Коршунова, обвинувачувального вироку Роману не уникнути.

"У суді дівчина може сказати, що не наполягає, щоб обвинувачуваного притягли до відповідальності, але на рішення суду це не вплине", - стверджує джерело у МВС.

"Кваліфікуючі ознаки даного злочину полягають не лише у побитті, але й у порушенні громадського порядку, прояві цинізму, неповаги до суспільства", - пояснив співрозмовник.

Видання спробувало з’ясувати, як збираються чинити родичі затриманого - зокрема, його батько, член комітету Верховної Ради з питань свободи слова й інформації Володимир Ландік. Але останній заявив:

"Я не хочу про це говорити, і не дзвоніть мені більше!", - і кинув слухавку.

Як відомо, у ніч 4-го липня Роман Ландік жорстоко побив 20-річну дівчину у луганському ресторані. Потерпіла Марія Коршунова подала заяву у міліцію. У свою чергу Ландік написав зустрічну заяву, де стверджував, що потерпілим у бійці є він.

7-го липня щодо Романа Ландіка було порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу. У суботу ж 37-річний мажор був оголошений у розшук у зв'язку з відсутністю його за місцем проживання.

Тим часом жертва Ландіка перебуває в одній з луганських лікарень із ушкодженнями середньої тяжкості.

Фото Станіслава Садальського

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів