Розлучення Березовського побило британський рекорд

25 липня 2011, 16:33

Розлучення російського олігарха Бориса Березовського, як і очікувалося, визнане рекордно дорогим у Великобританії.

Колишній дружині Березовського Галині Бешаровій присудили найбільші відступні в історії Великобританії, хоча подружжя прожило разом всього лише 2 роки, пише "The Daily Mail".

Днями Березовський розлучився зі своєю другою дружиною Галиною Бешаровою. Очікується, що бізнесмен, який не оспорює рішення суду, виплатить своїй вже екс-дружині "сотні мільйонів фунтів". Магнат погодився на виплати, визнавши свою поведінку щодо колишньої дружини необґрунтованою.

Достеменно невідомо, яку саме частку статків Березовського отримає його екс-дружина. Втім, відомо, що суд справді встановив великий розмір суми. На думку експертів, виплата Бешаровій перевищуватиме 200 мільйонів фунтів, а то й суму у понад 370 мільйонів фунтів.


Друга дружина Березовського Галина Бешарова обдере його, як липку

Юрист юридичної фірми Stowe Family Law Франк Арндт, яка спеціалізується на масштабних "дорогих" розлученнях, зауважує, що у тривалому шлюбі, як у випадку Березовського, майно, нажите у шлюбі, ділять зазвичай навпіл. Це весь нажитий за час шлюбу капітал, включаючи всі заощадження та пенсійні накопичення.

Однак оцінки статків 65-річного Березовського експерти оцінюють по-різному. За найскромнішими підрахунками, Березовський є власником півмільярдних статків. Відповідно його колишня дружина має право претендувати принаймні на 200 мільйонів фунтів стерлінгів.

Втім, якщо вірити тим, хто оцінює майно Березовського у понад 1 мільярд фунтів, його екс-дружині може відійти, як це часто буває у подібних ситуаціях, близько 37 відсотків, тобто 370 мільйонів фунтів.

Відомо також, що торік Бешаровій було видано постанову про розлучення на тій підставі, що шлюб із Березовським "безповоротно зруйнований". Окрім того зазначалося, що жити з Березовським є "нестерпним", зважаючи на його необґрунтовану поведінку.

У судових документах Березовський вказав, що не має наміру оскаржувати рішення суду.

Березовський з останньою офіційною матір'ю своїх дітей - Оленою Горбуновою

Цікаво, що Березовський та Бешарова познайомилися у 1981 році, коли він працював професором математики у Москві і заробляв 60 фунтів на місяць. І хоча пара була одружена протягом 18 років, 16 з них вони жили нарізно. Відповідно разом подружжя прожило лише 2 роки.

Наразі олігарх, який у 2003 році отримав політичний притулок у Великобританії, мешкає у Вентворті, у графстві Суррей. Він проживає зі своєю цивільною дружиною Оленою Горбуновою, з якою разом вже 15 років, та їхніми двома дітьми.

Галина Бешарова живе у пентхаусі з видом на вулиці Садів Кенсінгтонського палацу (Kensington Palace Gardens) у Лондоні з двома дітьми-підлітками від Березовського.

Окрім того, у Березовського є двоє дітей і від першого шлюбу - з жінкою на ім‘я Ніна.

Як повідомляється, раніше рекордним за дороговизною розлученням Великобританії був випадок страхового брокера Джона Чармена у 2006 році. Він мусив віддати своїй колишній дружині Беверлі 48 мільйонів фунтів, тоді як його статки були оцінені у 131 мільйон фунтів.

Фото "The Daily Mail"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів