Ларс фон Трієр шкодує, що міг надихнути терориста

1 серпня 2011, 18:36

Датський режисер Ларс фон Трієр готовий вибачитися, якщо саме його фільм "Догвілль" став джерелом натхнення для норвезького терориста Андерса Брейвіка.

Метрові погано від думки, що його найкращу стрічку могли використати в якості сценарію для вбивства людей в Осло та на острові Утойя.

Про це повідомляє "Contact Music" із посиланням на видання "Politiken".

Стрічку 2003-го року "Догвілль", де головну роль зіграла Ніколь Кідман, 32-річний Брейвік на своїй сторінці в Facebook вказав як одну з найулюбленіших. За її сюжетом, у кінці гангстери жорстоко винищують мешканців цілого містечка.


"Мені стає вкрай зле, коли я думаю, що "Догвілль" – як на мене, кращий мій фільм – міг стати для нього (Брейвіка) своєрідним сценарієм. Це жахливо", - сказав фон Трієр.

Ларс фон Трієр боїться, що це він надихнув норвезького терориста

"Остання сцена "Догвіллю" має болісну схожість з островом Утойя. Ви питаєте мене, чи сумно мені через те, що я створив цей фільм? Так, якщо буде доведено, що він надихнув його, я вибачусь за те, що створив його", - додав режисер.

Нагадаємо, у травні фон Трієру вже довелося раз публічно вибачатися – за свою провокаційну витівку на прес-конференції в Каннах. Тоді він жартома проголосив себе нацистом та заявив, що розуміє й співчуває Гітлеру.

Як відомо, 22-го липня цього року у Норвегії відбулися теракти. Спочатку в центрі Осло була підірвана машина з вибухівкою, а пізніше терорист відкрив вогонь по учасниках молодіжного табору на острові Утойя в 40 кілометрах від норвезької столиці.

Фото Reuters з сайту torontosun.com

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів