Охлобистін вирішив стати президентом Росії

5 вересня 2011, 13:22

Російський актор, режисер, сценарист і колишній священослужитель Іван Охлобистін заявив, що збирається висувати свою кандидатуру на президентських виборах в 2012-му році.

"У ході тривалих роздумів ми прийшли до переконання, що я буду балотуватися у президенти Російської Федерації", - сказав "доктор Биков" з "Інтернів" під час прес-конференції в "Інтерфакс".

"Це правда, це абсолютно серйозно", - додав Охлобистін.

Актор вважає, що ця новина може когось стривожити, а когось насмішити, але він цього не боїться.


"Я хочу запропонувати вітчизні якийсь філософсько-ідеологічний концепт, якого бракує. Того, чого немає, щоб ми могли стати нацією", - сказав Іван Охлобистін про свою майбутню передвиборчу кампанію.

Він вважає, що інші претенденти на президентське крісло таку філософську складову запропонувати не зможуть.

Щоправда, Охлобистін поки не знає, де візьме гроші на свою виборчу кампанію.

"Я не знаю. Мені здається, коли пропонується щось цікаве, це має з волі Божої вирішуватися державою", - сказав він.

Охлобистін планує зайняти місце Медведєва

При цьому Іван Іванович підкреслив, що для того, щоб серйозно займатися політикою, йому потрібне схвалення церкви.

"Щоб я міг приступити до процесу серйозно, мені потрібно хоча б мовчазне схвалення церкви. Але, з іншого боку, якщо цього не станеться, це буде дивно, тому що церква десятиліттями йшла до того концепту, який я хочу запропонувати", - сказав він.

"Я б не наважився вступити в цю складну, некрасиву здебільшого гру без сформованої позиції", - запевнив актор.

Охлобистін підкреслив, що його намір балотуватися в президенти Росії абсолютно серйозний, хоча ще два тижні тому він вважав би, що це як мінімум непрактично.

"Це порушує уявлення про реальність більшості розсудливих людей ", - сказав режисер, нагадавши приклад голлівудського актора Арнольда Шварценеггера, політична кар'єра якого на посаді губернатора Каліфорнії закінчилася не дуже вдало.

"Моя мотивація - принести благо, але так будуть говорити всі, можна прочитати чиюсь іншу передвиборну кампанію. Але можу сказати, чого точно не буде. Не буде бабусям обіцянок на третій день - комунізм і пенсію в три мільйони ", - сказав Охлобистін.

Фото yuga.ru

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів