Хіларі Свонк залишиться без грошей Кадирова

17 жовтня 2011, 11:14

Американська актриса Хіларі Свонк не скористається гонораром за приїзд на 35-річчя президента Чечні Рамзана Кадирова. Зірка пошкодувала про участь у святкуванні та вирішила пожертвувати "чеченські" гроші на благодійність.

Про це повідомляє "TheWrap".

Як відомо, минулого четверга володарка "Оскару" Хіларі Свонк вибачилася за те, що особисто вітала Кадирова із днем народження. Мовляв, вона не повною мірою розуміла, куди їде і до кого.

"Вона передає свій гонорар за цю подію до різних благодійних організацій", - сказав представник акторки.


Виявляється, таке рішення Свонк прийняла не сама. Це трапилося після того, як правозахисна організація "Фонд з прав людини" зажадала від акторки пожертвувати гроші Кадирова на благодійність.

"Після п'ятиденного шквалу критики, вибачення Свонк є недостатнім, особливо враховуючи те, що "Фонд з прав людини" надіслав їй попередження через свого менеджера 26-го вересня", - розповіла представниця фонду Сара Вассерман.

Свонк доведеться віддати гроші Кадирова

"Її вдавання невігластва смішне. Гірше того, відеозапис її побажань на дні народження демонструє її знання про Чечню і те, як вона "читає" та "досліджує". Тепер важливіше питання того, що Свонк збирається робити із "закривавленими" грошима з казни Кадирова", - додала Вассерман.

На разі не відомо, скільки Свонк отримала за відвідування вечора. Однак Жан-Клод Ван Дамм, який також був присутній 5-го жовтня у Грозоному, отримав 1 мільйон доларів.

Нагадаємо, представник "Крихітки на мільйон" кілька днів тому заявив, що Свонк не знала про участь Кадирова у стратах та тортурах. Мовляв, акторку більше привабила подія відкриття нового торгового та комерційного комплексу у Грозному.

"Зокрема, їй повідомили, що проект зіграв важливу роль у створенні робочих місць та інших можливостей для народу Чечні. Пані Свонк дуже хотіла бути присутньою там… Та найголовніше - вона хотіла виступити за мир у Чечні", - зазначив речник.

Втім, ці слова залишаються порожнім звуком для "Фонду з прав людини", який намагався проінформувати Свонк про звірства Кадирова ще до початку святкування його 35-річчя.

Фото Reuters з сайту The Washington Post

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів