Лікар Джексона припустився 17-ти кричущих помилок

20 жовтня 2011, 13:04

Лікар поп-короля Майкла Джексона припустився численних помилок, які могли сприяти смерті співака. Про це йшлося на судовому засіданні у середу 19-го жовтня.

Головний експерт прокуратури назвав лікування Конрада Мюррея "кричущим" та "важким для розуміння", пише "People".

Анестезіолог Стівен Шефер, який виписував рецепт "Пропофолу" для Джексона, зазначив 17 "безглуздих" способів лікування Мюррея. Мовляв, вони могли сприяти смерті легендарного виконавця.

Шефер також розповів присяжним, що Мюррей поводився радше як підлеглий, що виконує накази Джексона, аніж як лікар, для якого здоров'я пацієнта має бути пріоритетом.


"Якби доктор Мюррей, після того, як Майкл вперше сказав "мені потрібен "Пропофол", аби заснути", діяв як лікар, він мав би відповісти: "У вас розлад сну, тож вас має оглянути спеціаліст зі сну. Я не дам вам нічого", - свідчив професор анестезіології Колумбійського університету Шефер.

Анестезіолог також зауважив, що кардіолог Мюррей припустився очевидних для будь-якого лікаря помилок. Мовляв, багато з них і призвели до смерті Джексона через гостру інтоксикацію від "Пропофолу".

Мюррей діяв не як лікар, а як підлеглий

Серед найголовніших претензій до Конрада Мюррея було те, що він не мав лікувати безсоння Майкла "Пропофолом" та мав зберігати всі медичні нотатки.

Крім того, Мюррею не слід було вводити співакові небезпечні наркотики, не маючи поруч спеціального обладнання для перевірки його стану.

Також кардіолог не мав залишати Майкла без нагляду іншого лікаря.

Особливо дивним є те, що Мюррей нібито не компетентно робив штучне дихання. Він не поклав Джексона на тверду поверхню та натискав на його груди лише однією рукою.

Стівен Шефер також був обурений тим, що Мюррей зателефонував особистому помічнику Джексона задовго до того, як викликав "911".

"Насправді мені важко це зрозуміти – у вашого пацієнта зупинилося серце, а ви зателефонували та лишили голосове повідомлення комусь… Це абсолютно непробачно", - зазначив Шафер.

Як зазначає видання, під час свідчень анестезіолога багато хто з присяжних робили записи. Захист Мюррея свідчитиме 21-го жовтня у п’ятницю та завершить наступного тижня.

Нагадаємо, на одному з останніх засідань у справі лікаря Конрада Мюррея, якого звинувачують у смерті поп-короля Майкла Джексона, було оголошено про численні хвороби співака. Також раніше зазначали, що слідство припустилося помилок під час огляду місця смерті Майкла.

Фото Reuters з сайту Mirror

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів