Сестра Стіва Джобса розповіла, як він помер

31 жовтня 2011, 11:30

Рідна сестра засновника "Apple" Стіва Джобса, 54-річна письменниця Мона Сімпсон, розповіла про останні години його життя.

Іще вона пригадала загадкові останні слова, які легендарний бізнесмен та винахідник вимовив, перш ніж піти.

Повний текст промови сестри Джобса, яку вона виголосила під час поминальної служби в Меморіальній церкві Стенфордського університету, наводить "The New York Times".

Джобс зателефонував сестрі за день до смерті та попросив її приїхати до його дому в Пало Альто.


"Він сказав мені: "Я говорю тобі про це зараз, бо боюся, що ти не встигнеш, сонечко", - пригадала Сімпсон.

"(Він сказав) що йому шкода, щиро й глибоко шкода, що він нас залишає", - розповіла письменниця.

Стів Джобс пішов з життя 5-го жовтня, в віці 56 років

Коли Мона приїхала до брата, він був при тямі. Стів та його дружина Лорен жартували, і він вдивлявся в очі їхніх дітей так, немовби не міг відірвати від них погляду.

Помираючий дихав так, ніби долав важку дорогу.

"Тоді я зрозуміла, це для нього також було роботою. Смерть не просто прийшла до Стіва, він здобув її", - сказала сестра.

"Він сказав мені, коли прощався та говорив, як йому шкода, так шкода, що ми не зможемо постаріти разом, як ми завжди планували, що він вирушає до кращого місця", - пригадала вона.

Перш ніж вимовити свої останні слова, Стів поглянув на свою сестру Петті, потім надовго зосередив свій погляд на дітях та дружині, а тоді подивився на щось за їхніми спинами.

"Стівові останні слова були: "О, вау. О, вау. О, вау", - розповіла Сімпсон.

Мона Сімпсон уперше зустрілася з братом, коли їй було 25 років. Стів Джобс, якого їхні батьки віддали на всиновлення, виріс у прийомній родині.

"Навіть будучи феміністкою, я все своє життя чекала на чоловіка, якого б могла любити, й хто міг би любити мене. Десятки років я думала, що таким чоловіком буде мій батько. Коли ж мені виповнилося 25, я зустріла такого чоловіка, й це був мій брат", - пригадала письменниця.

"Коли я зустріла Стіва, це був хлопець мого віку, в джинсі, схожий на араба чи єврея та вродливіший за Омара Шаріфа", - поділилася вона.

Нагадаємо, життя Джобса забрав рак підшлункової залози, з яким творець "Apple" боровся з 2003-го року.

Фото Reuters з сайту designyoutrust.com

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів