Елтон Джон: Україно, припини ображати геїв

10 листопада 2011, 16:10

Британський співак Елтон Джон вважає, що в Україні бути геєм небезпечно, і закликає бути сучасними.

Про це співак заявив у середу на прес-брифінгу у Києві.

"Чи небезпечно бути геєм в Україні? Так, це точно - це дуже небезпечно. Люди можуть тебе просто побити. Я вважаю, що це смішно: ми живемо з вами у 2011-му році, а люди досі засуджують сексуальні орієнтації. У цьому світі є набагато важливіші проблеми, ніж сексуальна орієнтація", - впевнений Елтон Джон.

"Час світу прокинутися. Геї не намагаються переконати когось стати геєм, вони просто живуть, рухаються у своєму напрямку, як каже Lady GaGa", - зауважив він.


За словами артиста, рано чи пізно геї отримають такі самі права, які мають інші люди.

"Я дуже щасливий, що так вже вчинили у Великобританії. Я щасливий, що можу одружитися або жити у цивільному шлюбі зі своїм партнером Девідом. Це дуже великий крок для гей-спільноти Великобританії. Це дозволяє мені добре почуватися, навіть легітимно..," – зазначив сер Елтон.

"Чи небезпечно бути геєм в Україні? Так, це точно - це дуже небезпечно"

Крім того, співака обурює байдужість до сексуальних меншин з боку політиків. Та, на думку Елтона Джона, Україна ще не скоро зрівняє права геїв з іншими людьми.

"Мені вже набридли усі ці політики і релігійні люди, які кажуть, що це їх не турбує. Мене турбує. Я роблю добрі справи, я людина, усі люди рівні, всі люди вмирають у тому, в чому народилися - ми полишаємо цей світ рівними. Але ми не рівні у нашому житті, і це дискримінація", - наголосив співак.

"Я гадаю, що Україна далеко-далеко позаду усього світу в зрівнюванні прав геїв з іншими людьми. Прокинься Україно, розплющ очі на права людини! Зараз ви живете у 19-му сторіччі, а надворі вже 21-ше. Припиніть ображати геїв, припиніть утискати їхні людські права", - закликав Елтон Джон.

Нагадаємо, це був третій візит Елтона Джона до України. 8-го листопада співак дав концерт у київському Палаці спорту.

Фото Дмитра Амідова, ТаблоID

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів