Обама урочисто помилував індичок

24 листопада 2011, 12:00

В середу 23-го листопада президент США Барак Обама провів церемонію помилування двох індичок. Незвичний обряд стосувався одного з найбільших американських свят - Дня подяки.

Про це повідомляє "The Huffington Post".

Американський президент урочисто помилував 19-ти тижневу індичку на ім'я Liberty вагою майже 20 кілограмів та її заступницю на ім'я Peace тих самих параметрів.

Втім, спочатку Обама виголосив промову, привітавши усіх американців із прийдешнім Днем подяки. Президента супроводжували обидві доньки - Саша та Малія.


"Останнім часом я приймаю виконавчі рішення, що не потребують схвалення конгресу. Ось ще одно. Ми не можемо дочекатися, щоб помилувати цих індичок", - сказав президент Америки.

Лідер США також наголосив, що День подяки є суто американським святом.

"Давайте подякуємо за те, що ми маємо…Давайте згадаємо тих, хто не може провести День подяки з нами, особливо військових…" – закликав Обама.

Жартівник Обама зауважив, що в той час, коли люди святкують, індичкам доводиться нелегко. Тож птахи, яких він помилував, є "мабуть найщасливішими на землі".

До слова, індичкам Liberty та Peace і справді пощастило. Адже їх було обрано з 30-ти птахів та вирощено студентами організації майбутніх фермерів штата Міннесота.

Після почесного помилування двох індичок мають доставити до історичного будинку Джорджа Вашингтона у Маунт-Верноні. Їх також мають долучити до свята Різдва, після чого вони житимуть у спеціальному зимовому корпусі.

До речі, це вже не вперше Барак Обама проводить помилування індичок. Про це свідчать відео на youtube.com.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів